Ο Νετανιάχου παρέλαβε τα πρώτα εμβόλια της Pfizer: Θα εμβολιαστεί πρώτος [video]

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παραλαμβάνει την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. EPA/ABIR SULTAN / POOL




Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποδέχθηκε σήμερα στις 9πμ [τοπική ώρα] την πτήση της DHL από τις Βρυξέλλες η οποία μετέφερε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer.

Κατά την σύντομη τελετή στο αεροδρόμιο, ο Νετανιάχου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα είναι ο πρώτος πολίτης του Ισραήλ που θα εμβολιαστεί.

“Αυτό που για μένα είναι σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι Ισραηλινοί. Πιστεύω στα εμβόλια… Προτίθεμαι να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί στο Ισραήλ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η Βρετανία χθες άρχισε να χορηγεί στους πολίτες της. Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από την Moderna Inc. και την AstraZeneca Plc.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teva Israel, Γιοσί Οφέκ, τόνισε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν με μεγαλύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του μήνα. «Μιλάμε για ένα τεράστιο εκτιμώμενο εύρος 4 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους», είπε στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο του Στρατού.

Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Γιουλί Εντελστάιν δήλωσε απ’ την πλευρά του ότι το προσωπικό των νοσοκομείων θα λάβει σύντομα το εμβόλιο. Ο ίδιος θα είναι επικεφαλής των επιθεωρήσεων για την διανομή των εμβολίων.

Προσφάτως το Ισραήλ έχει δει αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού με 1.719 νέες μολύνσεις μόλις χθες Τρίτη.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία – Υπό παρακολούθηση οργάνωση που αντιτίθεται στο lockdown [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: