Έπεσε και το τελευταίο… κάστρο: Ο κορωναϊός έφτασε και στην Ανταρκτική

File Photo EPA/FELIPE TRUEBA μέσω ΚΥΠΕ




Ο κορωναϊός έφτασε πλέον και στην Ανταρκτική, καθώς στον χιλιανό τομέα της παγωμένης ηπείρου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα της Covid-19, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της λατινοαμερικανικής χώρας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 5ου Σώματος Στρατού της Χιλής, στον Σταθμό Μπερνάρδο Ο’ Χίγκινς στην Ανταρκτική καταγράφηκαν 26 κρούσματα μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού και άλλα 10 μεταξύ πολιτών εκεί.

Κανείς από αυτούς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά και οι 36 έχουν μεταφερθεί στη Χιλή για παρακολούθηση και νοσηλεία εφόσον απαιτηθεί.

Ο χιλιανός σταθμός βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Ανταρκτικής, που ελέγχεται από τη Χιλή, προς τη Νότια Αμερική. Το στρατιωτικό προσωπικό αντικαταστάθηκε αμέσως από νέο, ενώ όλοι όσοι βρίσκονταν εκ των προτέρων στον σταθμό έχουν μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η Χιλή, κράτος που παρά τη μικρή του έκταση εκτείνεται σε τρεις ηπείρους μεταξύ των οποίων και η Ανταρκτική, είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στον κόσμο, μετρώντας ήδη πάνω από 16.000 νεκρούς.

Με πληροφορίες από WAToday, La Tercera μέσω kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αστέρι της Βηθλεέμ: Φωτογραφίες και βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: