Ο Ακάρ προκάλεσε αλλά είπε και την αλήθεια: Φόβητρο η γαλλική σχολή και ο συνδυασμός RAFALE και Mirage 2000-5 για την Τουρκική αεράμυνα

Μόλις υπογραφεί η συμφωνία για τα 18 RAFALE, οι πρώτοι ιπτάμενοι και τεχνικοί θα μεταβούν για ταχύρυθμη εκπαίδευση στη Γαλλία ενώ τον Ιούνιο αναμένονται οι πρώτες προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, την φωλιά της Γαλλικής σχολής της HAF.




Ρεπορτάζ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL 

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, εδώ και λίγα χρόνια, είναι αποδεκατισμένη, με τους έμπειρους ιπταμένους της να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Τα μαχητικά F-16 της γείτονος, όπως φαίνεται αναζητούν- παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν- τους μαχητές που θα τα απογειώσουν για τις αποστολές- προκλητικές πολλές φορές- που τους αναθέτει το Επιτελείο τους.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε το σπριντ της Τουρκίας να «στοκάρει» ανταλλακτικά για τα μαχητικά της στον φόβο ενός πιθανού, πιο σκληρού, εμπάργκο για το γινάτι του προέδρου Ερντογάν να διατηρήσει και να ενεργοποιήσει τους S-400.

  • Οι διώξεις ακόμη και τώρα που συμπληρώθηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, συνεχίζονται και παρασύρουν έμπειρα στελέχη κι από τους τρεις κλάδους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πονάνε όμως όταν αυτές οι διώξεις αφορούν επιπλέον στελέχη στην TUAF.

Τα παραπάνω είναι προβλήματα που ταλανίζουν το μυαλό του αρμόδιου για την άμυνα υπουργού της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος εν τέλει, μπορεί να μίλησε προκλητικά και απειλητικά κατά της Ελλάδας αλλά δεν άντεξε κι έβγαλε… την αγωνία του μέσα από μια λέξη: RAFALE!

H πολυσχιδής Γαλλική σχολή των μαχητικών αεροσκαφών ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο ερωτηματικό αλλά και πονοκέφαλος για την τουρκική πολεμική αεροπορία καθώς αντιμετωπίζει το …άγνωστο γι’ αυτήν ίχνος με τα διαφορετικά συστήματα.

Φόβητρο είναι τα Γαλλικά αεροσκάφη για τους Τούρκους πιλότους που γνωρίζουν ότι τέτοια εποχή του χρόνου θα είναι αντιμέτωποι με τα readiness των RAFALE, που θ’ απογειώνονται από το αεροδρόμιο επιφυλακής της Σκύρου για την αναχαίτιση των τούρκων εισβολέων στον Ελληνικό ουρανό, αλλά και με τον διπλάσιο αριθμό σε διαθεσιμότητες Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας.

Και βεβαίως ο κος. Ακάρ δεν μπορεί να ξεχνά ότι και 84 Ελληνικά αεροσκάφη F-16 μετατρέπονται σε θανατηφόρες «οχιές» στα έμπειρα χέρια των διεθνώς αναγνωρισμένων Ελληνικών «γερακιών».

  • Η απειλή: Ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί…

Παράλληλα όμως κανείς δεν παραβλέπει τις απειλές του κου Ακάρ που εκφράστηκαν από τη Λιβύη.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε την αλήθεια για όλα τα σχέδια που έχει για το μέλλον των διερευνητικών επαφών η Άγκυρα!

«Αγοράστε όσα πλοία, αεροπλάνα και υποβρύχια θέλετε, δεν φτάνουν! Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί. Δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας ακολουθούν μία λάθος πολιτική», είπε ο προκλητικός και πολεμοχαρής Τούρκος υπουργός.

Δηλαδή, την ώρα που η Αθήνα αναμένει το προσκλητήριο για την έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στις δυο χώρες, ο κος. Ακαρ απειλεί ευθέως!

Ο «σκληρός» από τους υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν και ο πιστός στον Τούρκο πρόεδρο, έχει καταφέρει να παραγκωνίσει τον αρμόδιο υπουργό για τη διπλωματία Μεβλούτ Τσαβούσογλου κι έχει αναλάβει την αποστολή των προκλητικών μηνυμάτων στην Αθήνα.

Αυτό αποκρυπτογραφούν και Επιτελείς και κρατούν μια από τις φράσεις του κ.  Ακαρ… «Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί.»…

Ειρωνικός και ταυτόχρονα αλαζόνας ο πάλαι ποτέ Α’ ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας κος Ακαρ, εκφράζει όλες τις νεοθωμανικές τάσεις της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας με κάθε ευκαιρία τις αξιώσεις που έχει η γείτονα απέναντι στην Ελλάδα.

Η Τουρκία στην αυλαία της χρονιάς αναζητά κάθε περίπτωση για να προκαλέσει και να μεταθέσει την ένταση που η ίδια δημιουργεί στον υποψήφιο συνομιλητή της, που είναι η Ελλάδα.

  • Σ’ ό,τι αφορά βεβαίως τις δηλώσεις του κου Ακάρ για τους εξοπλισμούς, σαφώς και ο καθένας μπορεί να του καταλογίσει επιλεκτική μνήμη, μιας και η δεκαετής δημοσιονομική κρίση, στέρησε στην Ελλάδα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία τώρα έχει σπεύσει η κυβέρνηση αυτή να τρέξει και μάλιστα σε μια περίοδο στην οποία εκτός της πανδημίας ξεχωρίζει η Ελληνοτουρκική κρίση.

Την ίδια όμως περίοδο ο Τούρκος υπουργός δεν θέλει να θυμάται ότι η χώρα του έχει προχωρήσει σ’ ένα σπριντ εξοπλισμών και ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας η οποία με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας που της προσέφερε η Δύση- την οποία τώρα αποστρέφεται μέσω των S-400- κατάφερε να κάνει σημαντικά βήματα κυρίως στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Η εξοπλιστική φρενίτιδα της Άγκυρας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί το μακρύ δόρυ της πολιτικής των κανονιοφόρων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά και σε άλλα μέτωπα που η ίδια έχει ανοίξει.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καίριο βήμα για επέκταση της αγιαλίτιδας στα 12 μίλια στο Ιόνιο: Νόμος του κράτους το «κλείσιμο» των κόλπων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: