New York Times: Κριτική κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη διάδοση του κορωναϊού

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στην Αρχιεπισκοπή μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός που έλαβε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 μετά από νοσηλεία 12 ημερών στον Ευαγγελισμό λογω covid. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ




Εκτενέστατη ανταπόκριση από την Αθήνα της εφημερίδας New York Times επικεντρώνει στην κριτική που ασκείται στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς ο ιός ‘χτυπά’ την ιεραρχία της.

Ενώ οι επικεφαλής της εκκλησίας στήριξαν τους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση, η μη τήρησή τους από τους σκληροπυρηνικούς και η δέσμευση προς τη Θεία Κοινωνία με κοινό κουτάλι, ίσως υπονομεύσει τις καλές προθέσεις.

Ορισμένοι κληρικοί μάλιστα, σημειώνει η δημoσιογράφος Niki Katsantoni επιμένουν ότι η πίστη στη Θεία Κοινωνία προστατεύει από τον ιό. Αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη δέσμευσή του από την αρχή τους ξεσπάσματος της πανδημίας για στήριξη της κυβερνητικής εκστρατείας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Αναφορά και σε προτροπή του προς τους Έλληνες να περιοριστούν και να τηρούν τους κανόνες, μετά από δωδεκαήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου του χορηγήθηκε θεραπεία κατά του κορωνοϊού.

Η ανταπόκριση καλύπτει δηλώσεις του Επισκόπου Αλεξανδρούπολης -με τις οποίες ασκείται αυστηρή κριτική κατά του κλήρου για μη τήρηση των μέτρων και για απόκρυψη κρουσμάτων- και σχολιασμό τους από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο. Αναφορά στους Επισκόπους που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, με την επίσημανση ότι ο ακριβής αριθμός των νοσούντων κληρικών δεν είναι γνωστός, διότι ορισμένοι το θεωρούν προσωπική υπόθεση και δεν το δημοσιοποιούν.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα τα πήγε αρχικά σχετικά καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το δεύτερο κύμα έχει αποδειχθεί πιο σκληρό. Μέχρι την Παρασκευή, η χώρα είχε 113.185 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.804 θανάτους, με τους περισσότερους να καταγράφονται τον τελευταίο μήνα.

Αρκετοί συντηρητικοί Βουλευτές λένε ότι συνεχίζουν να συμμετέχουν στο μυστήριο της κοινωνίας και ένας Υπουργός της κυβέρνησης φωτογραφήθηκε πρόσφατα να το κάνει. Καταγράφονται επίσης απόψεις επιδημιολόγων για την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού μέσω του μυστηρίου.

ΠΗΓΗ: New York Times, Niki Katsantoni, Greek Orthodox Church Faces Criticism as Virus Hits Its Ranks

Ο τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου μητροπολίτης Χρυσόστομος, σε κλινική με κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: