Νέα τουρκική προβοκάτσια: Τώρα ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα κρατά κλειστά τα κανάλια του διαλόγου

File Photo. O εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι. Photo via Twitter, @gozde__ocak




Εξωπραγματικά χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι η Τουρκία αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο για την αύξηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αναφέρει ότι “τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα είναι εξωπραγματικά”.

“Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020”, είπε.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “η Ελλάδα διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση”.

“Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει ούτε στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020. Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά με διάλογο και συνεργασία προσερχόμενη στο τραπέζι με την Τουρκία”, αναφέρει ο Ακσόϊ.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ της ‘Αννας Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Οι χούλιγκαν “καταστρέφουν τη Δημοκρατία” είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών με αφορμή τις διαδηλώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: