Μόσιαλος: Δεν θα κάνουν το εμβόλιο οι έγκυες, δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές

FILE PHOTO: Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Φωτογραφία via Facebook, @ΗλίαςΜόσιαλος




Μια από τις ομάδες του πληθυσμού που δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο Covid-19, θα είναι οι έγκυες γυναίκες, όπως αναφέρει ο καθηγητής πολιτικής της υγείας της σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτηση του στο Facebook.

Όπως αναφέρει, «δεδομένου ότι δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση, αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη. Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειες των εμβολίων. Όμως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές».

Επισημαίνει ότι Οι οδηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, συστήνουν:

* Να αναβληθεί ο εμβολιασμός έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

* Εάν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος αφού κάνει την πρώτη δόση, να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της πριν κάνει τη δεύτερη δόση.

* Οι νέες μητέρες που θηλάζουν, μπορούν να εμβολιαστούν.

* Οι έγκυες γυναίκες που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω άλλων παραγόντων υγείας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ: Στους 98 οι θάνατοι από τον κορωναϊό: 1.667 τα νέα κρούσματα, 612 οι διασωληνωμένοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: