Μυστηριώδης φιλάνθρωπος μοίρασε ποιήματα και 400 δωροεπιταγές σε πόλη του Καναδά

Σχεδόν έρημο, με ελάχιστους επισκέπτες το χωριού του Άγιου Βασίλη στον αρκτικό κύκλο, κοντά στο Ροβανιέμι, στη Νορβηγία EPA/KAISA SIREN
Πολλοί κάτοικοι της πόλης Έντμοντον ανακάλυψαν έκπληκτοι και προς μεγάλη τους χαρά, ότι ο Άγιος Βασίλης δεν τους ξέχασε φέτος.

Βρήκαν στην πόρτα τους έναν φάκελο που περιείχε ένα ποίημα και μια δωροεπιταγή ύψους 250 δολαρίων Καναδά βρήκαν στην πόρτα τους 400 κάτοικοι της πόλης Έντμοντον του Καναδά.

  • Στις 24 Δεκεμβρίου «βρήκα μπροστά στην πόρτα μου, όταν ξύπνησα, μια υπέροχη δωροεπιταγή. Έκλαιγα όλο το πρωί», έγραψε στο Facebook η Λι Αν ΜακΝότον.

Όπως ανέφεραν πολλά καναδικά μέσα ενημέρωσης ο φάκελος περιείχε μια δωροεπιταγή για τα καταστήματα Walmart (το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 160 ευρώ) και ένα ποίημα που αναφερόταν στην ελπίδα και την αλληλεγγύη των ανθρώπων σε αυτήν τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Η Ελίσα Τέναντ, μια κάτοικος της συνοικίας Νορθ Γκλενόρα, η οποία έχασε τη δουλειά της λόγω της πανδημίας, είπε ότι και εκείνη ξέσπασε σε λυγμούς ανοίγοντας τον φάκελο. «Είναι τόσο συγκινητικό που κάποιος έκανε κάτι τέτοιο» είπε στη δημόσια τηλεόραση CBC, εξηγώντας ότι με το ποσό αυτό θα μπορέσει να αγοράσει τα ψώνια ενός μήνα για την οικογένειά της.

Το CBC κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον μυστηριώδη φιλάνθρωπο και ανέφερε ότι τέτοιοι φάκελοι στάλθηκαν σε 400 ανθρώπους σε αυτήν την πόλη της επαρχίας Αλμπέρτα. «Αποφάσισα να το κάνω επειδή ξέρω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι βίωσαν μια πολύ δύσκολη χρονιά και είχα τα μέσα για να τους βοηθήσω. Ελπίζω ότι τα δώρα αυτά θα δώσουν στους ανθρώπους το αίσθημα ότι ο κόσμος είναι γεμάτος καλοσύνη και ότι ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι πια πολύ μακριά» δήλωσε ο μυστηριώδης φιλάνθρωπος χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.

Οτάβα, Καναδάς

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: