Μέρος 2ον απόψε στο Μπακασεχίρ – Παρί μετά την ρατσιστική επίθεση του Ρουμάνου διαιτητή

File Photo: O βοηθός της Μπακασεχίρ που δέχθηκε τη ρατσιστική επίθεση. EPA/IAN LANGSDON




H ρατσιστική συμπεριφορά του Ρουμάνου τέταρτου διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτσέσκου προς τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Γουεμπό στον αγώνα με την Παρί, ανάγκασε την τουρκική αλλά και την γαλλική ομάδα να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο του Παρκ Ντε Πρενς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, πολλοί κι απ’ τους αστέρες της Παρί, όπως ο Μπαπέ, ο Νεϊμάρ και ο Κιμπεμπέ, στάθηκαν στο πλευρό των αντιπάλων τους ζητώντας την αποχώρηση του διαιτητή από το γήπεδο, ενώ άμεσα ποστάρισαν στα social media και μηνύματα κατά του ρατσισμού.

 

Επειτα από διαβουλεύσεις, κι αφού τα βίντεο που κυκλοφόρησαν υπήρξαν αδιάψευστος μάρτυρας για την ρατσιστική συμπεριφορά του Κολτσέσκου, η UEFA, έπειτα από τη σχετική επικοινωνία που είχε και με τους δύο συλλόγους, έλαβε την απόφαση να μην διακόψει το ματς εις βάρος της Μπασακσεχίρ που αποχώρησε από το γήπεδο (ο κανονισμός της UEFA προβλέπει τιμωρία σε περίπτωση αποχώρησης) αλλά να συνεχιστεί το παιχνίδι απόψε από το 13ο λεπτό και υπό νέα διαιτητική ομάδα.

Σημειώνεται ότι την έκρηξη πυροφότησε ο Ρουμάνος τέταρτος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτέσκου αποκάλεσε ‘νέγρο’ τον βοηθό προπονητή της Μπασάκσεχιρ από το Καμερούν, Πιέρ Γουέμπο, αποβάλλοντάς τον από το παιχνίδι.

Μάλιστα ο Γουέμπο φώναζε στον προπονητή “Γιατί με αποκάλεσες νέγρο;”. Ο προπονητής της Μπασάκσεχιρ Οκάν Μπουρούκ αντέδρασε καλώντας τον τέταρο διαιτητή να αποχωρήσει. “Δεν σε θέλουμε, φύγε από δω. Είσαι ρατσιστής”, του είπε και η ομάδα αποσύρθηκε στα αποδυτήρια. Ο αγώνας τελικά δεν συνεχίστηκε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εκρηκτικός ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη: Επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 88-96

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: