Λύθηκε [εν μέρει] το μυστήριο του “μονόλιθου” της Γιούτα: Ανθρώπινο έργο η εξαφάνισή του [video]

File photo: Στιγμιότυπο από τον εντοπισμό του μεταλλικού “μονόλιθου” στην Γιούτα, ΗΠΑ. HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Έργο ανθρώπων κι όχι εξωγήινων είναι τελικά η εξαφάνιση του μυστηριώδους μεταλλικού “μονόλιθου” που είχε εντοπιστεί στην απομακρυσμένη έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ.

Έτσι λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισής του. Όχι όμως και της εμφάνισής του…

Ο μυστηριώδης μεταλλικός “μονόλιθος” που σάστισε τις αρχές και τους ανθρώπους της περιπέτειας απομακρύνθηκε από μια παρέα φίλων που φωτογράφιζαν τον μονόλιθο “έπιασαν” με τον φακό τους την απομάκρυνσή του τη νύχτα της Παρασκευής, και στη συνέχεια μοιράστηκαν τις φωτογραφίες αυτές στο  Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ross Bernards (@rossbernards)

Καθώς οι άνδρες που “συνέλαβε” ο φακός “έφευγαν με κομμάτια του μονόλιθου, ένας απ’ αυτούς είπε “μην αφήσετε ίχνη”. Αυτό δηλώνει ένας απ’ τους ερασιτέχνες φίλους φωτογράφους στην εφημερίδα  New York Times.

Ο μονόλιθος ανακαλύφθηκε στην Γιούτα στα τέλη του περασμένου μήνα, πυροδοτώντας πάσης φύσεως θεωρίες για την προέλευσή του που ξεκινούσαν από την εκδοχή ενός “πρωτοποριακού” έργου τέχνης ή ξεχασμένο εξάρτημα από τηλεοπτικό γύρισμα μέχρι τα μηνύματα από εξωγήινους…

Ο Μπρετ Χάτκινγκς, ο πιλότος του ελικοπτέρου της δημόσιας ασφάλειας της Γιούτα που εντόπισε τον “μονόλιθο” στην διάρκεια επιχείρησης καταγραφής αρνιών, αρνήθηκε να αποκαλύψει την τοποθεσία του.

“Ενας από τους βιολόγους το εντόπισε όταν απλώς έτυχε να πετάμε από πάνω του”, δήλωσε ο Χάτκινγκς στα τοπικά μέσα.

  • Το μυστήριο απόκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν μέσα σε λίγες μέρες παρόμοιος μονόλιθος εμφανίστηκε στην Ρουμανία.

Λίγο μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών από την απομάκρυνση του μονόλιθου, ένας ξεναγός από την Γιούτα, ο Σίλβαν Κρίστενσεν ανάρτησε ένα βίντεο στο TikTok και το Instagram αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απομάκρυνση του στύλου.

Πάντως, η προέλευση του μυστηριώδους μεταλλικού μονόλιθου παραμένει άγνωστη καθώς κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσον οι άνδρες που τον απομάκρυναν ήταν οι ίδιοι που τον “φύτεψαν” το έδαφος της ερήμου…

Με πληροφορίες από The Guardian

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μυστήριο: Όπως εμφανίστηκε, έτσι εξαφανίστηκε ο μεταλλικός “μονόλιθος” στη Γιούτα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: