Le Figaro: Το αυστραλιανό παράδειγμα μας δείχνει, ότι όταν συναλλασσόμαστε με την Κίνα, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς

File Photo: Ο πρόεδρος της Κινας, Σι Ζιπινγκ στο Πεκίνο. EPA, XINHUA, LI XUEREN




Από τη στιγμή που η Αυστραλία ζήτησε μια ανεξάρτητη έρευνα, σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, η Κίνα αύξησε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Καμπέρα, επιβάλλοντας επανειλημμένους δασμούς στις αυστραλιανές εξαγωγές, αναφέρει στην εφημερίδα Le Figaro ο Yves Perez

Για τον αρθρογράφο και οικονομολόγο Yves Perez, αυτή η εμπορική κρίση προειδοποιεί για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η βιομηχανική εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κίνα.

Αυτή η κινέζο-αυστραλιανή εμπορική κρίση δίνει μαθήματα που εκτείνονται πέρα ​​από τις ακτές του Ειρηνικού. Ισχύουν επίσης για τους Ευρωπαίους, που τείνουν να θεωρούν, ότι οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα είναι το ίδιο με τον Καναδά ή τη Σουηδία.

Σίγουρα, οι πιο αισιόδοξοι μεταξύ των ελεύθερων εμπόρων θα πουν, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται λιγότερο από την Κίνα από ό,τι η Αυστραλία, πράγμα που ισχύει.

Ωστόσο, αυτή η εξάρτηση αυξάνεται και η κρίση της υγείας έδειξε τους κινδύνους της υπερβολικής εξάρτησης, για ορισμένες παραγωγές απαραίτητες για την κυριαρχία μας, όπως, για παράδειγμα, φαρμακευτικά προϊόντα και φάρμακα. Αν πρέπει να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε με την Κίνα, ας κρατήσουμε τα μάτια ανοιχτά και να μην είμαστε αφελείς. 

ΠΗΓΗ: Le Figaro Yves Perez: – «L’exemple australien nous démontre que lorsque nous commerçons avec la Chine, il ne faut pas céder à la naïveté»

«Η ενότητα και η σθεναρή στάση της Ευρώπης απέδωσε» είπε ο Μακρόν για τη συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: