Λαϊκή εξέγερση στην Αλβανία για τον φόνο 25χρονου από αστυνομικό [photo gallery]

Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό. ΟΙ διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών. epa08873380 EPA/MALTON DIBRA




Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει από την Τετάρτη [9/12] στην Αλβανία μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, 25χρονου από αστυνομικό την Τρίτη.

Ο 25χρονου Klodian Rasha πυροβολήθηκε κατά τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γειτονιά του, λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, η αστυνομία δήλωσε πως «ο νεαρός προσπάθησε να ξεφύγει κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο», ενώ εμφάνισε ως αποδεικτικό στοιχείο ένα πυροβόλο μετά από έρευνα στη γύρω περιοχή.

Όμως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) ανέτρεψε τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Rasha να συλληφθεί και να κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Να σημειωθεί ότι η ενσωματωμένη στη στολή του κάμερα φέρεται ότι ήταν απενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με το euronews.al, περίπου 40 με 65 κάμερες αστυνομικών βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς, όπως ισχυρίζονται οι αρχές, δεν έχουν επισκευαστεί επειδή έχει λήξει η σύμβαση με την προμηθευτική εταιρεία.

Ο 31χρονος αξιωματικός έγινε μέλος της Κρατικής Αστυνομίας πριν από πέντε χρόνια και εντάχθηκε στη μονάδα των ειδικών δυνάμεων, γνωστή ως «Οι αετοί», πριν από ένα μήνα περίπου.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Επεισόδια στην Αλβανία: Αστυνομικός σκότωσε 25χρονο, έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πρωθυπουργική κατοικία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: