Κλείνουν εμπορικά κέντρα, εστίαση, εκκλησίες στην Κύπρο: Τηλεκπαίδευση στα Λύκεια

File photo: Συνεργείο του Δήμου Λευκωσίας φορώντας προστατευτική στολή και μάσκα, πραγματοποιεί απολύμανση στην Πλατεία Ελευθερίας και στους γύρω χώρους. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Από την ερχόμενη Παρασκευή και ως τις 31 Δεκεμβρίου κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα και οι χώροι εστίασης και οι εκκλησίες και στα Λύκεια εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σε διάσκεψη Τύπου ανακοίνωσε ότι δεν αποκλιμακώνονται τα μέτρα λόγω της επιδημιολογικής εικόνας και επιδείνωσης των δεικτών.

“Μας ανησυχεί”, είπε, “η αύξηση θετικότητας από τεστ αντιγόνου, και φαίνεται ότι ο ιός είναι παντού και πρέπει να τον καταστείλουμε προτού να είναι αργά”.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα λαμβάνονται με επίκεντρο τους κλειστούς χώρους με αυξημένη επικινδυνότητα.

Ο Υπουργός είπε ότι παρατείνονται, από 11/12 τα μέτρα που είναι σε ισχύ και παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων ενώ τα υπερκαταστήματα πέραν των 500 τ.μ. θα λειτουργούν με πλαφόν, αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης αλλά επιτρέπεται η κατ` οίκον διανομή και το take away και παράλληλα ο εκκλησιασμός θα γίνεται χωρίς παρουσία πιστών.

Επίσης από τις 14/12 η φοίτηση στα Λύκεια και ανώτερα/ανώτατα ιδρύματα θα γίνεται εξ αποστάσεως.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στολίζουν και φέτος οι συγγενείς το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο των Αγνοουμένων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: