ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Η στάση της Ε.Ε. υποθάλπει την τουρκική προκλητικότητα

FILE PHOTO: Μέλη του ΚΚΕ συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (επισυναπτόμενα pdf) «είναι ενδεικτική των σκληρών παζαριών που γίνονται ώστε να παραμείνει η Τουρκία στον ευρωατλαντικό άξονα.

Η ΕΕ αναμασά για ακόμη μια φορά όσα ουσιαστικά υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που χωρίς να θίγονται τα σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης χαρακτηρίζεται ως «λυπηρή» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η ΕΕ, που σε άλλες περιπτώσεις κάνει με βάση τα συμφέροντά της και κατά το δοκούν «σημαία» τέτοια ζητήματα, στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, αρκείται σε τυπικότητες», τονίζει σε σχόλιό της η ΕΟ του ΚΚΕ .

«Είναι ενδεικτικό ότι στην απάντησή της σε ένα τέτοιο ζήτημα η ΕΕ εκφράζει ως και την ικανοποίησή της για τη μεθόδευση του υπό την εποπτεία των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ παζαριού για τη συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ που αποτελεί στρατηγικό στόχο τόσο της ίδιας όσο και της ελληνικής αστικής τάξης και της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς κι όλων των αστικών κομμάτων», υπογραμμίζει η ΕΟ του ΚΚΕ.

«Ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνά γιατί η διαδικασία των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων βάζουν στον «Προκρούστη» σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ως αντάλλαγμα για την απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας και τη διατήρησή της στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει σε ΕΕ – ΝΑΤΟ και κυβέρνηση. Η πολιτική τους εγκλωβίζει τη χώρα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάνοντας τη χώρα στόχο των ανταγωνισμών. Οι κυρώσεις που «χαϊδεύουν» την Τουρκία δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ ώστε να συνεχίσουν το παζάρι, καλλιεργούν την αναμονή στο λαό.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να θέσει στο προσκήνιο το ζήτημα της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, της διεκδίκησης της δικής του εξουσίας, όπου ο ίδιος θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει», καταλήγει στο σχόλιό της η ΕΟ του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέο μήνυμα φουντώνει την υπόθεση Folli Follie: Οδηγίες “από ψηλά” εν γνώσει Μαξίμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: