Και η “φιλική” του WSJ αδειάζει τον Τραμπ: Ο Αμερικανός Υπουργός Δικαιοσύνης απορρίπτει τη νοθεία

FILE PHOTO: O Πρόεδρος Τραμπ επιστρέφει στην Ουάσιγκτον μετά από προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, EPA, Chris Kleponis / POOL




Κύριο άρθρο της συντακτικής ομάδας της Wall Street Journal με τίτλο “Trump’s Fraud Claims Hit a Barr” σημειώνει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης William Barr, δήλωσε στο ΑΡ ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστώσει ενδείξεις νοθείας στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ ικανές να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζεται η διερεύνηση συγκεκριμένων ισχυρισμών νοθείας που αφορούν λίγες δεκάδες χιλιάδων ψήφους. Όμως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ υπολείπεται του αντιπάλου του κατά 150.000  ψήφους στο Michigan, 80.000 στην  Pennsylvania, και 20.000 στο  Wisconsin.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη, ότι οι Ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν ανακάλυψαν κάτι επιλήψιμο που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς περί νοθείας στις μηχανές καταγραφής των ψήφων.

Στο κύριο άρθρο τονίζεται ότι αν και οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί κατέπεσαν, συνεχίζει να αιωρείται το αφήγημα του Trump περί νοθείας στις εκλογές, ενώ στη συνέχεια, αναπτύσσει το πως καταπίπτουν διάφορα θεωρήματα αυτού του αφηγήματος.

Το κύριο άρθρο καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι, ενώ τυχόν αποδείξεις περί ευρείας νοθείας είναι καλοδεχούμενες, εν τούτοις οι περί νοθείας ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αναξιόπιστοι. Τώρα έρχεται και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Barr που δεν έχει λόγο να καλύψει κάποια νοθεία καθώς επιθυμεί την νίκη του Trump και τη διατήρηση του Υπουργικού του θώκου, να το επιβεβαιώσει.

Είναι καιρός καθώς κλείνει το θέμα των εκλογών, ο Πρόεδρος Trump να επικεντρωθεί στην προστασία της υστεροφημίας του και να μην την κηλιδώνει με ισχυρισμούς περί νοθείας τους οποίους δεν μπορεί να στηρίξει.

ΠΗΓΗ: Wall Street JournalThe Editorial Board, “Trump’s Fraud Claims Hit a Barr

Ο ασθενής με τα ναζιστικά τατουάζ και ο Εβραίος εντατικολόγος: Μην με αφήσεις να πεθάνω γιατρέ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: