Κατ’ αρχήν επενδυτική συμφωνία της ΕΕ με την Κίνα: Τηλεδιάσκεψη με Σι Τζινπίνγκ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Κίνας. EPA/SEBASTIEN NOGIER / POOL




Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για τις επενδύσεις και σ’ αυτή συμμετείχαν και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, καθώς και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, που διεξήγαγε η Κομισιόν από την πλευρά της ΕΕ, η ΕΕ και η Κίνα ολοκλήρωσαν κατ’ αρχήν τις διαπραγματεύσεις για μια συνολική συμφωνία για τις επενδύσεις.

«Χαιρετίζουμε την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για επενδύσεις» σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ, ενώ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «η ΕΕ και η Κίνα ολοκλήρωσαν κατ’ αρχήν διαπραγματεύσεις για επενδυτική συμφωνία. Για πιο ισορροπημένες εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ιστορική εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ηνωμένου Βασιλείου: Σήμερα οι υπογραφές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: