Ήταν πρόκληση: Δυσφορία με τις αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών για τον εμβολιασμό τους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Πρακτορειακή ανταπόκριση του Associated Press από την Αθήνα, η οποία αναδημοσιεύεται από το US News, αναφέρεται στο κύμα αντιδράσεων από τις ενώσεις του τομέα υγειονομικής περίθαλψης και από την αντιπολίτευση σχετικά με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Υπουργούς και λοιπά κυβερνητικά στελέχη κατά τον εμβολιασμό τους για τον Covid-19. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί στη χώρα 1.128 άνθρωποι.

Σύμφωνα με δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη ο εμβολιασμός της πολιτικής ηγεσίας ολοκληρώθηκε χθες, με 66 άτομα να έχουν ήδη εμβολιαστεί, παρά τον αρχικό προγραμματισμό να εμβολιαστούν συνολικά 126 άτομα, θέτοντας έτσι τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κυβερνητικών στελεχών.

Το αναμενόμενο ήταν να εμβολιαστεί δημόσια ένα μικρός αριθμός υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων, ως μέρος του σχεδίου να πειστεί το κοινό ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και απαραίτητο, αλλά η μεγάλη διεύρυνση της λίστας αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς.

Σε παρέμβαση της στη ραδιοφωνική εκπομπή Παραπολιτικά, η κυρία Πελώνη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι χθεσινές αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους κακώς έγιναν και δίνουν λάθος εικόνα. Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Ο συμβολισμός ήταν αυτός για να εκπεμφθεί το μήνυμα ενότητας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους τους Έλληνες. Ο συμβολισμός ήταν αυτός, υπήρχε μια λίστα που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης.»

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σηματοδοτώντας την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα, μία διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μήνες, σε μία προσπάθειά τους να καμφθούν οι ανησυχίες του κοινού σχετικά με την ασφάλεια του προγράμματος. Ακολούθησαν οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, καθώς και Υπουργοί και λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι.»

ΠΗΓΗ: Associated PressIn Greece, ‘vaccination selfies’ anger unions, opposition

Forbes: Τί θα κάνει ο Μπάιντεν με τον Ερντογάν; Οι καιροί άλλαξαν, το ίδιο κι η σημασία της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: