Ισπανία, Ελλάδα και Γεωργία αρνούνται να παίξουν με το Κόσοβο για το Παγκόσμιο Κύπελλο

File Photo: Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




“Δεν αναγνωρίζουμε την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και δεν θα παίξουμε ενάντια στην εθνική ομάδα αυτής της χώρας”: είναι το μήνυμα που υπέγραψε η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γεωργία.

Μια διπλωματική υπόθεση χωρίς εύκολη λύση κλονίζει την Ευρώπη του ποδοσφαίρου και δηλητηριάζει την κλήρωση της περασμένης Δευτέρας για τους προκριματικούς για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το Κατάρ 2022» (..).

Πολύπλοκες διπλωματικές διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε μια προσπάθεια να μαλακώσουν τις θέσεις της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Γεωργίας και δεν αποκλείεται να διοργανωθεί μια συλλογική συνάντηση τις επόμενες ημέρες για να προσπαθήσει να επιλύσει την υπόθεση, χωρίς υπερβολική φασαρία.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα παρόμοιο προηγούμενο που θα μπορούσε να δώσει λύση στο αδιέξοδο: όπως έχει ήδη ζητηθεί και είχε γίνει και από την Ουκρανία στους προκριματικούς του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γεωργία θα μπορούσαν να αγωνιστούν ενάντια στο Κόσοβο σε ουδέτερο γήπεδο και όχι στην Πρίστινα.

Και επίσης αυτή τη φορά, όπως και στο παρελθόν, θα μπορούσε να είναι το στάδιο στα Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας, για λόγους δημόσιας τάξης που συνδέονται με πιθανές διαμαρτυρίες από τους Κοσοβάρους οπαδούς.

Σε πολλές αξέχαστες περιπτώσεις της ιστορίας (από πινγκ πονγκ έως ράγκμπι, από κρίκετ έως μπέιζμπολ), η αθλητική διπλωματία μπόρεσε να κάνει θαύματα και να προωθήσει πολιτικές συμφωνίες και λύσεις. Αυτή τη φορά εξαρτάται από το ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ: ilmessaggero.it – Mondiali, il caso Kosovo rifiutato da Spagna, Grecia e Georgia

Εκρηκτικός ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη: Επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 88-96

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: