Υπόθεση κατασκοπείας: Σύλληψη του γραμματέα τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και 56χρονου στην Κομοτηνή

File photo: Στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων σε νησίδα του νοτιοανατολικού Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης. Πηγή: Hellas Journal




Σε δυο συλλήψεις προέβη σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ για την υπόθεση κατασκοπείας. Πρόκειται για τον γραμματέα του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο κι έναν 56χρονο μάγειρα πλοίου που συνελήφθη στην Κομοτηνή.

Νωρίς το πρωί σήμερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου   σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο 35χονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Φέρεται να είχε στρατολογήσει τον  56χρονο μάγειρα πλοίου, ο οποίος φωτογράφιζε και έδινε πληροφορίες για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πλησίον του Καστελόριζου.

Ο μάγειρας συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην Κομοτηνή όπου είχε μεταβεί μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Και οι δύο άντρες – οι οποίοι είναι Έλληνες στην υπηκοότητα- είχαν συλληφθεί το Σάββατο αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Η έρευνα συνεχίζεται και αυτή τη φορά στο στόχαστρο των αρχών έχουν βρεθεί τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι να έχουν καταγράψει τις δραστηριότητες αλλά και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και στη Νίσυρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στέλεχος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο εναντίον της Ελλάδας: Εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας

 


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: