Από τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»




Φαντασμαγορικά σόου, συναυλίες κλασικής μουσικής και παραστάσεις μάς δίνουν διαδικτυακά ραντεβού προκειμένου να υποδεχτούμε όλοι μαζί δυναμικά τη νέα χρονιά, ακόμα κι αν είμαστε μακριά, με υπέροχες εικόνες και μουσικές που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

-Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο KΠΙΣΝ

Πιστό και φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, στο καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ) θα υποδεχτεί το νέο έτος με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα που θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming (μέσα από την ιστοσελίδα του snfcc.org, τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube), αλλά και ζωντανά από την ΕΡΤ2. Οικοδέσποινα θα είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22.30 με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η ΕΛΣ θα παρουσιάσει αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα. Από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ως την Εναλλακτική Σκηνή και τις αίθουσες των δοκιμών, η Ορχήστρα, το Μπαλέτο, οι διακεκριμένοι σολίστ, αλλά και το ΜεῙΖοΝ Ensemble και οι chórεs θα προσφέρουν ένα εορταστικό ταξίδι με σταθμούς στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της «Μποέμ», στον πολύχρωμο κόσμο του «Δον Κιχώτη», στο χριστουγεννιάτικο ξημέρωμα από το «Δαχτυλίδι της μάνας», αλλά και στα βιεννέζικα βαλς της «Εύθυμης Χήρας» και στον «Μακεδονικό χορό» του Σκαλκώτα.

Μετά τις 00:00 και το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων και των Σιντριβανιών στο Κανάλι, μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας, καθώς διάσημα μιούζικαλ του Broadway αναβιώνουν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, οι Gumbo YaYa με τη Sugahspank! θα μας παρασύρουν με τους ήχους των jazz & blues της Νέας Ορλεάνης και ο Palov θα μας ξεσηκώνει με ένα DJ set αφιερωμένο στις μουσικές της Καραϊβικής.

– Προβολή της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει για 48 ώρες την προβολή μιας μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο. Η κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, που στις 17 Ιουλίου στάθηκε μόνος τους στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήταν μία εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ. Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή – σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται. Στις 17:00 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς και για 48 ώρες, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για ακόμα μία φορά την ξεχωριστή αυτή στιγμή, μέσα από τις οθόνες μας στο διαδικτυακό κανάλι στο YouTube: Greek Festival.

-Παγκόσμια πρεμιέρα των RootlessRoot στη Στέγη

Πρωτοχρονιά με μια διεθνή ομάδα χορού: Μέχρι να τους χειροκροτήσουμε και πάλι στις γεμάτες αίθουσες, οι διεθνείς RootlessRoot έρχονται και πάλι στη Στέγη, όμως αυτή τη φορά μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Για ένα μόνο 24ωρο, η σπουδαία ομάδα με σταθερή παρουσία στις πιο σημαντικές σκηνές του κόσμου, που σε κάθε παράστασή της σπάει τις χορευτικές συμβάσεις και δημιουργεί νέα όρια, έρχεται στις οθόνες μας και κάνει για πρώτη φορά παγκόσμια πρεμιέρα online. Το «Stones & Bones» είναι μια παράσταση που αποτίνει φόρο τιμής στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη μνήμη, που κινείται στα όρια χορού και performance concert, ως μια ταινία με αυθύπαρκτη υπόσταση. Στο νέο έργο των RootlessRoot, πέντε ερμηνεύτριες (Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Hyaejin Lee, Anna Calsina Forrellad), υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, έρχονται αντιμέτωπες στη σκηνή με το μάρμαρο, δημιουργώντας ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.

-Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Φέτος το εορταστικό γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα σκορπίσει για πρώτη φορά τη λάμψη του σε live streaming από το site και τη σελίδα του Μεγάρου στο facebook την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30. Τρεις Έλληνες ερμηνευτές με διεθνή διαπιστευτήρια, η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού, ξεδιπλώνοντας το φωνητικό τους ταλέντο πλαισιωμένοι από την ΚΟΑ που θα διευθύνει ο ταλαντούχος αρχιμουσικός Κορνήλιος Μιχαηλίδης. Στις μουσικές τους επιλογές γι’ αυτή τη λαμπερή βραδιά, άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες του Βιντσέντσο Μπελλίνι, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Ζωρζ Μπιζέ, του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, του Μανουέλ ντε Φάγια, του Σαρλ Γκουνό, του Τζοακίνο Ροσσίνι και του Τζουζέππε Βέρντι. Το πρόγραμμα του φετινού γκαλά εμπνέεται από συνθέτες και έργα χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ) που δοκιμάστηκαν σκληρά στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

-Grand Waltz» από την Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

Η ετήσια πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι έρχεται στην οθόνη μας από το Christmas Theater. Από την Πρωτοχρονιά έως και τις 3 Ιανουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαγευτικά βαλς απευθείας από τη Μόσχα. Με τίτλο «Grand Waltz» και με τον θρυλικό Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ στο πόντιουμ, η φημισμένη ευρωπαϊκή ορχήστρα πρόκειται να ερμηνεύσει έργα των Στράους, Σοστακόβικς, Τσαϊκόφσκι, Μπερνστάιν, Σιμπέλιους και άλλων.

– Πρωτοχρονιά στο κανάλι της Περιφέρειας Αττικής

Μια σειρά εκδηλώσεων τρέχει διαδικτυακά από τα κανάλια της η Περιφέρεια Αττικής, ώστε να κρατήσει συντροφιά στους πολίτες τις ημέρες των γιορτών μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση εκδηλώσεις από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καθώς και απ’ το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στο Πεδίον του Άρεως. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς προγραμματίζεται παραμύθι σε αφήγηση της Φαίης Κοκκινοπούλου («Ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη», 11 π.μ.), θέατρο σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Χάρη Μπιλλίνη (11.30 π.μ.), και συναυλία με την Ερωφίλη (9.30 μ.μ.).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους στη Λέσβο «φωτίζεται» και υποδέχεται το νέο έτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: