«Υγρός χρυσός» το εμβόλιο δηλώνει η Interpol: Αναμένεται δραματική αύξηση εγκληματικότητας και… επιθέσεις αντιεμβολιαστών

File Photo EPA/ANDY RAIN μέσω ΚΥΠΕ




Ο επικεφαλής της Interpol Γιούργκεν Στοκ προειδοποιεί για «διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, επιθέσεις σε αποθήκες και κυβερνοεπιθέσεις, αλλά και απόπειρες καταστροφής του εμβολίου» κατά την διαδικασία διανομής.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche, αποκαλύπτει ότι αναμένει σωρεία κυβερνοεπιθέσεων σε Ινστιτούτα, Ιδρύματα αλλά και εγκαταστάσεις όπου θα φυλάσσεται το εμβόλιο. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που εδράζεται αυτή η βεβαιότητα και έχει ήδη κάτι συμβεί ο κ. Στοκ αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι ακόμα νωρίς.

Επίσης αναμένεται κατακόρυφη αύξηση φαινομένων διαφθοράς από τη στιγμή που το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά, από άτομα ή συλλογικότητες προκειμένου να το προμηθευτούν γρηγορότερα., αλλά και προσπάθειες του οργανωμένου εγκλήματος να “πλασάρει” στην αγορά πλαστά εμβόλια.

Ο κ. Στοκ, απαντώντας σε ερώτηση για την εμπιστευτικότητα και τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί κατά την διακίνηση του εμβολίου ξεκινώντας από την γραμμή παραγωγής και φθάνοντας μέχρι τον τελικό καταναλωτή, δικαιολόγησε την ενεργοποίηση Στρατού και Αστυνομίας λέγοντας ότι η Interpol ανησυχεί για επιθέσεις με στόχο την καταστροφή του εμβολίου από ομάδες ή άτομα που τάσσονται κατά των εμβολιασμών.

HJ με πληροφορίες από  Wirtschafts Woche

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προειδοποίηση INTERPOL και ΕΟΦ: Kυκλώματα πλασάρουν “μαϊμού” εμβόλια για Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: