Είναι η διαφθορά το πρόβλημα σας ηλίθιοι: Οι πολιτικοί στην Κύπρο δεν ασχολούνται με την κατοχή…

Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου ήταν πάντα κατώτερη των περιστάσεων. Φωτογραφία ΓΤΠ – Στ. Ιωαννίδης




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ένα μεγάλο «δράμα» ζουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ): Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του κράτους. Και παρουσιάζουν το γεγονός ως το τέλος του κόσμου.

Όχι, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Και όσοι κινδυνολογούν κρύβουν τη μεγάλη αλήθεια. Ότι οι δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού -το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) βασικά- θέτει κάποια σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν την διαφθορά των πολιτικών, και ειδικά το μέγα θέμα των «χρυσών διαβατηρίων».

Είναι ένα τεράστιο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο φοβάμαι ότι εμπλέκονται επώνυμοι. Και όταν λέμε επώνυμοι, εννοούμε πολιτικούς, οικονομικούς και λοιπούς κρατικοδίαιτους παράγοντες της ημικατεχόμενης Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης άστραψε και βρόντηξε εναντίον του ΔΗΚΟ και του προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου, αλλά δεν είπε την αλήθεια για τους πραγματικούς λόγους της αποτυχίας ψήφισης του προϋπολογισμού.

  • “Εκείνο που θα καταγραφεί στην 60χρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η για πρώτη φορά, για λόγους μάλιστα ξένους προς την φιλοσοφία του προϋπολογισμού, καταψήφιση του», σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Κατανοώ απόλυτα και σέβομαι τις θέσεις των κομμάτων, που είτε ως αποτέλεσμα διαφορετικής οικονομικής θεώρησης ή επί μέρους απόψεων που αφορούν τομείς πολιτικής, τήρησαν αρνητική στάση στην έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Εκείνο όμως που δεν κατανοώ είναι την αρνητική ψήφο του Δημοκρατικού Κόμματος που επιχειρεί εκβιαστικά να υποκαταστήσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να εξουδετερώσει άλλους ανεξάρτητους θεσμούς».

Ο υπουργός του των Οικονομικών, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, «έκλαψε» και αυτός με τη σειρά του για τη μεγάλη «τραγωδία». Και τι είπε στους Κύπριους πολίτες, που για μένα ήταν ένας έμμεσος εκβιασμός.

Ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, «συνεδριάζαμε στο Eurogroup με κύριο θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών για το 2021, ως το κύριο όπλο αντιμετώπισης της κρίσης. Σ’ αυτή τη συζήτηση ο Προϋπολογισμός της Κύπρου ήταν μεταξύ αυτών που έπαιρναν θετικό πρόσημο από το Eurogroup», τόνισε ο κ. υπουργός.

Δεν μας είπε για ποιο λόγο το περίφημo ευρώ-ιερατείο των Βρυξελλών έγκρινε τον κυπριακό προϋπολογισμό. Προφανώς επειδή η Λευκωσία γονάτισε ενώπιον των Βρυξελλών και αποδέχθηκε όλους τους όρους… Όροι οι οποίοι δεν εξυπηρετούν αναγκαστικά τα συμφέροντα των πολιτών. Όροι που σίγουρα εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των γραφειοκρατικών Βρυξελλών για να πληρώνουν δισεκατομμύρια το χρόνο για τους μισθούς των κηφήνων γραφειοκρατών.

  • Το ζήτημα της διαφθοράς είναι μία τεράστια αιμάσσουσα πληγή σήμερα στην Κύπρο. Δεν θα ήταν υπερβολή -και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ- να ισχυριστεί κανείς ότι είναι πρόβλημα όσο και η κατοχή του 40% του εδάφους της Πατρίδας μας. Οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του τόπου έχουν κλέψει δισεκατομμύρια λίρες και ευρώ από την τουρκική εισβολή μέχρι και σήμερα.

Το λεγόμενο «πόθεν έσχες» είναι μία μεγάλη απάτη. Οι ίδιοι είναι οι «παπάδες», οι ίδιοι και οι «νονοί». Πρόκειται για εξευτελισμένους ανθρώπους που εισέρχονται φτωχοί στην πολιτική και εξέρχονται πλούσιοι. Μόνο ένας ελάχιστος έλεγχος αν γινόταν στα σπίτια που μένουν όλοι αυτοί οι τύποι, θα αποδεικνυόταν η απάτη. Διαθέτουν επαύλεις που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Μπέβερλι Χίλς, στο Μαϊάμι και στο Μόντε Κάρλο. Επαύλεις που κόστισαν εκατομμύρια.

Με τον μισθό του υπουργού και του βουλευτή τις έκτισαν; Είχα συζητήσει την περίπτωση ενός εκ των πολιτικών με έπαυλη στη Λευκωσία. Ο συνομιλητής μου κατήγγειλε ότι κόστισε στον πολιτικό 1.8 εκατ. Ευρώ. Πρόκειται για εξωφρενικό ποσό, που δεν υπάρχει περίπτωση να εξασφάλισε με νόμιμο τρόπο.

Ο κ. Αναστασιάδης ωρύεται επειδή καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Αλλά δεν δέχεται να ανοίξει η πληγή των «χρυσών διαβατηρίων», ούτε τα άλλα σκάνδαλα στα οποία αναμειγνύεται το βρώμικο κύκλωμα των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Κύπρου.

Το γράψαμε πολλές φορές, αλλά απαιτείται να επαναλαμβανόμαστε μέχρι να πείσουμε. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι την ίδια στιγμή και εκβιάσιμοι. Αυτοί οι άνθρωποι αποφασίζουν για τις τύχες των ανθρώπων, αποφασίζουν για τις τύχες των χωρών. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση για το μέλλον της Κύπρου και του λαού τους.

  • Όταν, λοιπόν, οι ξένες υπηρεσίες τους ξέρουν όπως την κάλπικη δεκάρα, όταν γνωρίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τον τρόπο με τον οποίο πλούτισαν… Όταν έρθει η στιγμή να αποφασιστεί η λύση του Κυπριακού, δεν θα εκβιάσουν αυτούς που θα πάρουν την απόφαση; Σίγουρα. Μην έχετε αμφιβολία.

Πέραν, λοιπόν, του θέματος του προϋπολογισμού, που είναι σοβαρό, αλλά όχι τραγικό όπως το παρουσιάζει ο Πρόεδρος της Kypriak;hw Δημοκρατίας, πρέπει να ληφθεί απόφαση πάραυτα για να ανοίξει ο λαβύρινθος της διαφθοράς. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτικών και των λοιπών παραγόντων που αναμείχθηκαν σε αυτό το σκάνδαλο, όπως και σε άλλα πολλά. Αν γι’ αυτό οι βουλευτές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό, τα θερμά συγχαρητήρια μου. Τα δικαιούνται…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στα “μαχαίρια”: Απαράδεκτο άδειασμα του Πομπέο από τον Τραμπ για χάρη του Πούτιν… Και ένα υστερόγραφο για τον “φίλο” Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: