«Η Βαλένθια δεν ήταν η καλύτερη ανάμνησή μου ως προπονητής» δήλωσε ο Κούμαν

File Photo: Ο προπονητής Ρόναλντ Κούμαν. Φωτογραφία ΕΡΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν χαρακτήρισε τη Βαλένθια ως έναν πολύ δύσκολο σύλλογο να διαχειριστεί ένας προπονητής, καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την τεχνική της ηγεσία το 2008.

Η περίοδος παραμονής του Ολλανδού τεχνικού στη Βαλένθια ήταν αναμφισβήτητα η χειρότερη περίοδος του σε μια μακρά προπονητική θητεία, καθώς έγινε μάρτυρας… ανταρσίας των παικτών στα αποδυτήρια, διαμαρτυριών από τους οπαδούς και μίας σειράς από αρνητικά αποτελέσματα που οδήγησαν στην απόλυσή του -παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας- καθώς η ομάδα του ήταν ένα βήμα από τον υποβιβασμό.

«Η Βαλένθια δεν ήταν η καλύτερη ανάμνησή μου ως προπονητής. Ίσως πήρα κάποιες κακές αποφάσεις όταν ήμουν εκεί», δήλωσε ο 57χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (18/12). «Ήταν μια σύντομη διαμονή, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Η Βαλένθια είναι ένα δύσκολο μέρος, έχουν κάνει πολλές αλλαγές τα τελευταία 15 χρόνια και δεν έχει ένα ήσυχο περιβάλλον για να δουλέψει ένας προπονητής».

Άποψη που σίγουρα έχει ισχυρά επιχειρήματα και μέσω των αριθμών, καθώς η Βαλένθια έχει αλλάξει συνολικά 12 προπονητές μετά την απομάκρυνση του Κούμαν. Ο σημερινός προπονητής της, Χάβι Γκράθια υπέβαλλε την παραίτησή του νωρίτερα στη σεζόν, προτού την αποσύρει, ισχυριζόμενος ότι το κλαμπ δεν τήρησε τις υποσχέσεις που του είχαν δοθεί σχετικά με την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Κούμαν νιώθει πλέον πολύ καλύτερα στη… θέση του μετά τη νίκη επί της Σοσιεδάδ την περασμένη Τετάρτη (16/12), ωστόσο ζήτησε ανάλογη συνέχεια απ’ τους παίκτες του. «Θα θέλαμε να παίζουμε όπως παίξαμε ενάντια στη Ρεάλ Σοσιεδάδ σε κάθε παιχνίδι μας κι ελπίζω ότι μπορούμε να παραμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο και να κερδίσουμε ξανά.

Κάθε παιχνίδι που παίζουμε εξαρτάται από εμάς και πρέπει να παίξουμε με το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης και ενέργειας. Είμαστε μια ομάδα που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να μάθουμε να… σκοτώνουμε τα παιχνίδια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

23 Grands Prix, το 2021, για την F1, επιβεβαίωσε το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: