Οι Τούρκοι αποχαιρετούν το 2020 καταδιωκόμενοι από Ελληνικά μαχητικά

Τουρκικά μαχητικά F-16 και F-4. Φωτογραφία τουρκική πολεμική αεροπoρία.




Επιχειρώντας να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, οι γείτονες μας κάνουν ό,τι μπορούν στην“αυλαία” του 2020 να γράψουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων στο FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Δυο ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά και την ώρα που η ηγεσία βρίσκεται σε παραμεθόριες μονάδες για “χρόνια πολλά” αλλά και κατευθύνσεις που αφορούν τα αυξημένα μέτρα, η τουρκική πολεμική Αεροπορία «σκύλιασε» και δείχνει ότι αυτός είναι ένας τρόπος διερευνητικών επαφών.

Και μπορεί στην Αθήνα να περιμένουν την πρόσκληση για την επανέναρξη του διαλόγου, στην Άγκυρα πρώτα ξέσπασαν με τη ρητορική των απειλών και τώρα με παραβιάσεις.

45 παραβιάσεις σε μια μέρα είχαν αρκετό καιρό να γίνουν όπως και αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν και πάλι για την αναχαίτιση των Τούρκων εισβολέων.

Συγκεκριμένα σήμερα 29 Δεκεμβρίου δυο σχηματισμοί ζευγών αεροσκαφών  F-16 και τρία αεροσκάφη CN-235 προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώθηκαν δυο εμπλοκές, ενώ τα ανωτέρων αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τι σημαίνει ο νέος νόμος για τις παράκτιες ζώνες του Ιονίου; Όλα τα προκάλεσε η Τουρκία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: