Η Pfizer θα διανείμει το ήμισυ των δόσεων του εμβολίου της εντός του 2020: Διαπιστώθηκαν προβλήματα…

Ένα άτομο περπατά πέρα από τα κεντρικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 09 Νοεμβρίου 2020. EPA / JUSTIN LANE




Σε άρθρο του δημοσιογράφου Costas Paris στην εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνεται ότι η Pfizer αποφάσισε τη διανομή του ημίσεος των δόσεων του εμβολίου (από 100 εκ. δόσεις σε 50 εκ.) από τον αρχικά προγραμματισμένο αριθμό.

Και αυτό επειδή διαπίστωσε προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού των πρώτων υλών για την παραγωγή του εμβολίου, η ποιότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εταιρείας.

«Δεν προλάβαμε», όπως τονίζει αρμόδιο στέλεχος της Pfizer, προσθέτοντας ότι: «Ορισμένες παρτίδες πρώτων υλών του εμβολίου δεν ανταποκρίνονταν στα πρότυπά μας. Διορθώσαμε το πρόβλημα, όμως δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσουμε την προβλεπόμενη διοχέτευση [σ.σ. των δόσεων] για φέτος».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Pfizer αναμένει να διοχετεύσει στην αγορά πλέον του μισού δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της, εντός του 2021, σύμφωνα δηλαδή με τα αρχικώς προβλεφθέντα.

ΠΗΓΗ: Costas Paris στην εφημερίδα Wall Street Journal, Pfizer Slashed Its Original Covid-19 Vaccine Rollout Target After Supply-Chain Obstacles

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη χρήση μάσκας από όλους τους Αμερικανούς σε εξωτερικούς χώρους κατά τις 100 πρώτες μέρες της Προεδρίας του, καθώς και σε ΜΜΜ και ομοσπονδιακά κτήρια.

Η Β. Καρολίνα σημείωσε ρεκόρ κρουσμάτων (5.637) και νέων νοσηλειών, ομοίως και το Τέξας με 13.857 νέα κρούσματα και αύξηση 54% στις νοσηλείες μέσα σε ένα μήνα.

Στο Ντέλαγουεαρ ανακοινώθηκε η διακοπή όλων των αθλημάτων από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και περιορισμό των εξωτερικών δραστηριοτήτων, ομοίως στην Καλιφόρνια. Στο Κολοράντο υπολογίζεται ότι 1 στους 40 είναι μολυσμένος.

Στη Ν. Υόρκη κατεγράφησαν περίπου 10.000 νέα κρούσματα και ρεκόρ 4.000 νοσηλειών.

Ο Anthony Fauci, επικεφαλής λοιμωξιολόγος, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και κατά την Προεδρία Biden, καθώς και ότι θα κάνει δημόσια το εμβόλιο, αφότου αυτό εγκριθεί, ευχόμενος η Βρετανία να είχε εξετάσει πιο διεξοδικά το εμβόλιο της Pfizer πριν το εγκρίνει για δημόσια χρήση.

Τεστ αίματος θα μπορεί στο μέλλον να δείχνει κατά πόσο ένα εμβόλιο για την Covid-19 «δουλεύει»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: