Η Pfizer και η κυβέρνηση Τραμπ διαπραγματεύονται αγορά δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου

Το εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer στην πόλη Puurs του Βελγίου. EPA, PFIZER / HANDOUT




Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer Inc βρίσκονται σε διαπραγμάτευση προκειμένου να κλειστεί συμφωνία για την αγορά τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της εναντίον του νέου κορονοϊού το 2021.

Τα παραπάνω έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη πρόσωπα ενημερωμένα σχετικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση του Τραμπ υπόσχεται να αξιοποιήσει τις εξουσίες της για να διατεθούν κατά προτεραιότητα στην Pfizer οι πρώτες ύλες που χρειάζεται για να προχωρήσει στην παραγωγή δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της για τους Αμερικανούς μέσα στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς [1].

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας στην Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν κατά του νέου κορονοϊού η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Άδειες για την κατεπείγουσα χρήση του σκευάσματος έχουν ήδη χορηγήσει οι αρχές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, του Μπαχρέιν, του Μεξικού, της Σαουδικής Αραβίας και της Σιγκαπούρης.

— Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού το οποίο ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου αναμένεται στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενημέρωσε η υφυπουργός Υγείας Ιβέτ Μπάριο.

1 LaFraniere, Sharon· Thomas, Katie· και Weiland, Noah, «U.S. and Pfizer Are Negotiating Deal for More Vaccine Doses Next Year», The New York Times, 15η Δεκεμβρίου 2020

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Aυστηρή καραντίνα στην Ελβετία εισηγείται ειδικός, για τον περιορισμό του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: