Η μία μετά την άλλη οι χώρες κλείνουν τα αεροδρόμιά τους σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Το εμπάργκο στα ταξίδια και την έκκληση για παραμονή στα σπίτια αναφέρει ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης. Το στιγμιότυπο είναι από τον σιδηροδρομικό σταθμό Kings Cross στο Λονδίνο. EPA, ANDY RAIN




Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες ότι, όπως και οι αρχές πολλών ακόμη κρατών, αποφάσισε να απαγορεύσει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία και άλλες χώρες μετά τον εντοπισμό καινούργιου, ακόμη πιο μολυσματικού στελέχους του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), σε συντονισμό με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αποφασίστηκε να επιβληθεί προσωρινή αναστολή των πτήσεων από το ΗΒ, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νότια Αφρική προς τη χώρα μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα μέσω Twitter.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Τουρκία ανερχόταν ως χθες Κυριακή σε 18.097 νεκρούς (+246 θάνατοι σε 24 ώρες) επί συνόλου 2.024.601 μολύνσεων (+20.316 σε 24 ώρες).

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό καινούργιου στελέχους του νέου κορονοϊού στη χώρα αυτή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής διευκρίνισε ότι η τελευταία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτραπεί να προσγειωθεί πριν από την έναρξη της ισχύος του μέτρου είναι αυτή που αναμένεται να φθάσει στο Μπουένος Άιρες σήμερα το πρωί.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και είχαν βρεθεί στο ΗΒ τις προηγούμενες 14 ημέρες να εισέρχονται στην επικράτεια. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το Σαντιάγο.

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση του Καναδά έκανε επίσης γνωστό ότι, όπως και οι αρχές σε πολλές άλλες χώρες, αποφάσισε να αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Turkey – Μπουένος Άιρες/Σαντιάγο

Πάνω από 1,5 εκατ. τα κρούσματα του νέου κορωναϊού στη Γερμανία: 26.275 οι νεκροί από τον Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: