Η Μέρκελ δεν αποκλείει εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας: Περιμένει όμως την έκθεση Μπορέλ, θέλει και διάλογο στο ΝΑΤΟ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου μετά από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, στις 11 Δεκεμβρίου 2020. EPA, JOHANNA GERON




Η Καγκελάριος Μέρκελ κατά βάση δεν αποκλείει ότι θα μπορούσε να διευρυνθεί η παύση των γερμανικών εξαγωγών εξοπλισμών κατά της Τουρκίας.

Αυτό αναφέρει σε είδησή του με τίτλο «Η Μέρκελ δεν αποκλείει και άλλες κυρώσεις κατά της Τουρκίας», το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, παρέπεμψε στο ότι θα πρέπει να περιμένει κανείς πρώτα μια έκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για την πιθανή επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ.
Η έκθεση αναμένεται να έχει κατατεθεί μέχρι τον Μάρτιο. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ.

«Ως εκ τούτου, δεν μπορώ τώρα να πω κάτι ούτε για το ζήτημα των εξαγωγών εξοπλισμών από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ούτε τι περαιτέρω σκέψεις θα υπάρξουν», σημείωσε η Καγκελάριος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του DPA, λόγω της διένεξης με την Τουρκία για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα ζήτησε επισήμως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επεκτείνει την παύση των εξαγωγών. Πρόκειται κυρίως για έξι υποβρύχια, που μοντάρονται στην Τουρκία με ευρεία συμμετοχή του ομίλου ThyssenKrupp Marine Systems.

ΚΥΠΕ, Παντελής Βαλασόπουλος
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Εκβιαστικό μήνυμα Ερντογάν σε ΗΠΑ και ΕΕ: Δεν θέλουν να μας χάσουν, σεβόμαστε Ευρωπαίους και Αμερικανούς επενδυτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: