Η γερμανική κυβέρνηση ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο λέει το κόμμα της αριστεράς

Το Βερολίνο με τις εξαγωγές όπλων ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα, δηλώνει το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς. ΚΥΠΕ




Η γερμανική κυβέρνηση ενθαρρύνει την πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αρνούμενη να προχωρήσει σε εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Άγκυρα.

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του γερμανικού Κοινοβουλίου, Σεβίμ Νταγκντελέν, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μαας, ο οποίος και ανέφερε πως θα είναι στρατηγικό λάθος ένα εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Τουρκία, διότι αυτό θα έστρεφε την τελευταία προς την Ρωσία για αγορές εξοπλισμών.

Σύμφωνα με την Νταγκντελέν “ο ομοσπονδιακός ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας, μίλησε πάλι και σήμερα υπέρ της συνέχισης παράδοσης εργαλείων δολοφονίας προς την Άγκυρα. Η εξαγγελθείσα παράδοσης υποβρυχίων από την Thyssen Krupp στην Τουρκία, ενθαρρύνει την επιθετική πολιτική του Ερντογάν έναντι των μελών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου και προάγει την αποσταθεροποίηση στο Αιγαίο”.

Η ίδια καταλήγοντας, σημείωσε πως “όποιος συνεχίζει να πουλά όπλα στην Τουρκία, δεν πρέπει να πιάνει στο στόμα του τις λέξεις ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”.

ΚΥΠΕ, Παντελής Βαλασόπουλος
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Με αρνητικό τεστ κορωναϊού μπορούν να εισέρχονται στη Γαλλία από τη Βρετανία ευρωπαίοι πολίτες ανακοίνωσε ο Καστέξ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: