Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες ημέρες παρά τα μέτρα που λήφθηκαν, το επεισόδιο σε σχολείο στην Λεμεσό όπου δύο ανήλικοι επιτέθηκαν με θανάσιμο τρόπο σε άλλο 13χρονο και το χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων όπου οι ΥΠΕΞ των 27 συμφώνησαν πως η κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία έχει επιδεινωθεί, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Θεέ μου! Πού πάμε;» γράφει ότι ένα πρωτοφανές γεγονός σημειώθηκε χθες το πρωί στην Λεμεσό. Ένας 15χρονος και ένας 13χρονος οπλισμένοι με σφυρί και μαχαίρι πήγαν να σκοτώσουν 13χρονο σε σχολείο στην Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι παρά τα μέτρα, τα κρούσματα αυξάνονται και καθημερινά έχουμε νεκρούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Υπουργεία, ημικρατικοί οργανισμοί, Δήμοι, κοινότητες κλήθηκαν να στείλουν στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για έλεγχο όλες τις δημόσιες συμβάσεις από το 2014 μέχρι σήμερα αξίας μεταξύ 2 εκ. ευρώ – 60 εκ. ευρώ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μας έπνιξε στα κρούσματα το δεύτερο κύμα» γράφει ότι τρεις φορές σπάσαμε το ρεκόρ των κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα. Για έκτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφονται θάνατοι με τελική αιτία την νόσο COVID 19. Αλλού γράφει ότι επιστολή σε όλες τις υπηρεσίες δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα θέτει σε «αιχμαλωσία» τον κρατικό μηχανισμό για έλεγχο που ήδη έχει γίνει τα τελευταία έξι χρόνια από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατά το χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, οι ΥΠΕΞ των 27 συμφώνησαν πως η κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία έχει επιδεινωθεί ωστόσο διαφώνησαν ως προς το κατά πόσον θα πρέπει να ληφθούν κυρώσεις.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Απομακρύνονται οι χαλαρώσεις» γράφει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών από την ερχόμενη Δευτέρα, που λήγουν τα υφιστάμενα διατάγματα, αφού όπως όλα δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα υποχρεώνουν την Κυβέρνηση να στρέφεται στην αναθεώρηση των αποφάσεων. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με επιστημονικό τρόπο είναι ασφαλή τα εμβόλια και δεν παρεμβαίνουν στο DNA του ανθρώπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε επεισόδιο σε σχολείο στην Λεμεσό είχαν σκοπό να σκοτώσουν 13χρονο δύο ανήλικοι.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αντιφατικά τα μέτρα γι αυτό δεν αποδίδουν» γράφει ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας δεν αποδίδουν στον βαθμό που θα έπρεπε. Αλλού γράφει ότι επιμένει ετσιθελικά να μην βλέπει τις αντικειμενικές πραγματικότητες στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας για την διενέργεια εξετάσεων τετραμήνων και μάλιστα ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι σε δύο γύρους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο αγροτικός τομέας δεν αποτελεί προτεραιότητα στο υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στο χθεσινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, οι ΥΠΕΞ των 27 συμφώνησαν πως η κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία έχει επιδεινωθεί ωστόσο διαφώνησαν ως προς το κατά πόσον θα πρέπει να ληφθούν κυρώσεις. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής. Αλλού αναφέρεται σε επεισόδιο σε σχολείο της Λεμεσού όπου δύο ανήλικοι επιτέθηκαν με θανάσιμο κίνδυνο σε 13χρονο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τον προϋπολογισμό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Αντούνα
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: