Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, οι επαφές της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, η κόντρα Κυβέρνησης – Γενικού Ελεγκτή και το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τον 14χρονο Στυλιανό είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδα τους σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φωνές με το καλημέρα» για έντονες αντιδράσεις εργαζομένων που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα. Αλλού γράφει πως τον Ιανουάριο αναμένεται να συγκληθεί από τον Αντόνιο Γκουτέρες η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό. Επίσης γράφει πως 1000 μαθητές βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ντρίπλα για διαβατήρια μέσω Βουλής» γράφει ότι βουλευτές θέτουν θέμα για τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, λόγω μη κατάθεσης στοιχείων πολιτογραφήσεων. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις κατά των νέων περιορισμών. Επίσης αναφέρεται σε ισχυρό χτύπημα σε τουρισμό και υπηρεσίες και ύφεση 4,4% το Γ` τρίμηνο.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προέδρου Οδύσσεια στο Ανώτατο» πως όλα δείχνουν ότι η σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή οδηγείται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλού αναφέρει πως ευθύνες σε πολλούς επιρρίπτουν στο πόρισμά τους οι ποινικοί ανακριτές για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, ο οποίος αυτοκτόνησε πέρσι στη μάντρα του πατέρα του. Επίσης γράφει πως η Moderna ζητά έγκριση του εμβολίου με αποτελεσματικότητα 94%.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Βάζουν λουκέτο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων» γράφει πως έντονες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα προκύπτουν από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους των οποίων επηρεάζονται οι δραστηριότητες. Επίσης αναφέρει πως επικοινωνιακό πυροτέχνημα αποδεικνύεται η υπόσχεση της Κυβέρνησης για ταχεία επέκταση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Ακόμη γράφει πως εντείνεται η προσπάθεια της Κυβέρνησης για εκφοβισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βγήκαν τα σπαθιά στον καυγά για τον Ελεγκτή» για την αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Γενικού Ελεγκτή. Αλλού αναφέρει πως μια από τις πιο παλιές ταβέρνες της Κύπρου, η ταβέρνα Ζανέττος, ανέστειλε τις εργασίες της μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης γράφει για την οργή που έχει προκαλέσει ο σχεδιασμός για αποκοπή 600 δέντρων σε κοιλάδα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, 
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal