Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις με την Πανδημία στην Κύπρο και οι δηλώσεις χθες των επιδημιολόγων σχετικά με το εμβόλιο

, οι χθεσινές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/κ ηγέτη με την Τζέιν Χολ Λουτ, οι πρόθεση τους να προχωρήσουν σε πενταμερή διάσκεψη αλλά και οι διαφορετικές τους προσεγγίσεις για τη βάση λύσης του Κυπριακού προβλήματος και η πρόταση για μείωση των αστυνομικών που φρουρούν πολιτικούς αρχηγούς, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Έρχεται το εμβόλιο», γράφει στο κύριο της θέμα πως τρεις εταιρείες υπέβαλαν χθες αίτημα για έγκριση των εμβολίων τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αναμένεται η διάθεση τους μέσα στον Ιανουάριο. Αλλού, γράφει ότι οι δύο ηγέτες, με διαφορετικές ατζέντες, είναι έτοιμοι για την Άτυπη Πενταμερή διάσκεψη. Σε άλλο της θέμα γράφει για την προτροπή της Υπουργού Εργασίας προς τους εργοδότες για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κινδυνεύουν.. λιγότερο οι πολιτικοί αρχηγοί», γράφει πως από 56 μειώνονται στους 35 οι αστυνομικοί που φρουρούν πολιτικούς αρχηγούς και πρώην αξιωματούχους με σύμφωνη γνώμη Αστυνομίας και μετά από πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης. Αλλού, γράφει ότι ο Τατάρ σήκωσε το μπαϊράκι δύο κρατών κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ. Σε άλλο του θέμα γράφει για τα 318 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, τα οποία φέρνουν στο όριο το σύστημα υγείας της χώρας.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Θα δώσει ολοκληρωμένη εικόνα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η κ. Λουτ αφού πήρε τις θέσεις των δύο ηγετών, θα ενημερώσει τους πέντε πριν ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ για τις επαφές της στην Κύπρο. Σε άλλο του θέμα γράφει πως για την πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης για μείωση των φρουρών πολιτικών αρχηγών και κρατικών αξιωματούχων κατά 25%. Αλλού, γράφει πως 1,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού προκράτησε η Κύπρος.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Συμφωνούν για άτυπη πενταμερή αλλά..», γράφει στο κύριο της θέμα για τις δίωρες συναντήσεις που είχε χθες η Τζέιν Χολ Λουτ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και τις θέσεις τους για την πραγματοποίηση μια άτυπης πενταμερής διάσκεψης για το Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις δυνατές φωνές που υπάρχουν τόσο ανάμεσα στους Ε/κ όσο και στους Τ/κ για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αλλού, γράφει για τις πέντε προτάσεις του ΑΚΕΛ που στοχεύουν στη στήριξη των μισθωτών, των ανέργων, των συνταξιούχων και των αυτοτελώς εργαζομένων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι δύο ηγέτες στηρίζουν την πενταμερή διάσκεψη», γράφει πως οι δύο ηγέτες κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με την Λουτ ενώ εκφράζουν την ετοιμότητα τους για μια πενταμερή, εξέφρασαν τις αντίθετες τους απόψεις για τη λύση. Αλλού, γράφει πως η πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Λεμεσός έχει ανακοινώσει την αναβολή της φετινής καρναβαλίστικης παρέλασης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: