Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Κύπρο, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται καθημερινά καθώς και των νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19, η επικείμενη νέα επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο για ετοιμασία της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, και οι αντιδράσεις σε σχέση με τη θέση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το πόρισμα της Επιτροπής Καλογήρου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες την τελευταία ημέρα του 2020.

Η “Αλήθεια” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φοβούνται μην … τρελαθούμε!» πως συστάθηκε άρον άρον από το Υπουργείο Υγείας ειδική επιτροπή ψυχολογικής στήριξης των πολιτών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στην επικείμενη νέα επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο για προετοιμασία της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Επίσης αναφέρεται στην αντιπαράθεση Σωκράτη Χάσικου – Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Ο Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Οι πρακτικές Οδυσσέα πρέπει να τερματιστούν» αναφέρει πως ο Γενικός Ελεγκτής επιχειρεί να απαξιώσει τώρα και την Επιτροπή Καλογήρου, με το Προεδρικό να στέλνει μήνυμα πως αυτή η συμπεριφορά πρέπει να λάβει τέλος. Επίσης γράφει πως μονόδρομος φαντάζει το lockdown για αναχαίτιση της πανδημίας. Ακόμη γράφει για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στης Κεντρικές Φυλακές.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Κύπρος σε φαύλο κύκλο» πως δεν αποκλείεται το lockdown με ή χωρίς παραλλαγές μετά τις γιορτές και πως στην εξίσωση μπαίνει και ο τομέας της οικονομίας. Αλλού αναφέρει πως θλιβερός είναι ο κυπριακός χάρτης της πανδημίας. Επίσης γράφει για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κόζα Νόστρα οι πρακτικές για χρυσά διαβατήρια» σημειώνει πως Κόζα Νόστρα θυμίζουν οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων. Αλλού γράφει για τη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο, όπου ευχαρίστησε όλους όσοι δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας. Επίσης αναφέρει πως τέλη του 2021 θα έχει γίνει ο εμβολιασμός του 60% του πληθυσμού στην Κύπρο για την COVID-19.

Η αγγλόγλωσση  “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μοιραίος o Δεκέμβρης καθώς η COVID-19 παρουσιάζει έξαρση» πως η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εκκενώνεται ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό. Επίσης γράφει πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπέγραψε την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ με τη Βουλή των Κοινοτήτων να την εγκρίνει.  Αλλού αναφέρει πως θα γίνει αναβάθμιση σημείων όπου γίνονται καταδύσεις στην Αγία Νάπα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: