Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη θέση του ΔΗΚΟ σε σχέση με το θέμα των πολιτογραφήσεων και του Γενικού Ελεγκτή, η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο σε ό,τι αφορά την πανδημία, η επικείμενη άφιξη των εμβολίων, οι διεργασίες σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογιμό και η ανακάλυψη του Ιερού του Απόλλωνα κοντά στην Ταμασό είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Κάτι ξέρει ο Πρόεδρος» πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτάται γιατί το ΔΗΚΟ προτιμά τον Γενικό Ελεγκτή, που διετέλεσε μέλος του κόμματος, αλλά δεν διαθέτει τις συνταγματικές εξουσίες, της πολυπρόσωπης Ερευνητικής Επιτροπής για το θέμα των πολιτογραφήσεων. Αλλού γράφει πως χθες ανακοινώθηκαν άλλοι τρεις νεκροί με COVID-19 και πως η κατάσταση 34 ασθενών είναι σοβαρή. Επίσης αναφέρει ότι εντοπίστηκε το Ιερό του Απόλλωνα κοντά στην Ταμασό.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μετωπική Προέδρου με ΔΗΚΟ και Οδυσσέα» αναφέρει πως μικροπολιτικά παιχνίδια και προσπάθεια απόκρυψης ευρημάτων για συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία βλέπει ο Πρόεδρος πίσω από την προσπάθεια Νικόλα-Οδυσσέα να υποσκάψουν τον Γ. Εισαγγελέα και την ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Αλλού γράφει πως αρνητικό ρεκόρ με 477 κρούσματα σημειώθηκε χθες. Επίσης αναφέρει ότι το κράτος έχασε ενοίκια 2,7 εκατ. ευρώ.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, υπό τον τίτλο «Εμβόλια με το σταγονόμετρο» πως θα γίνει συμβολική παραλαβή 4.500 εμβολίων για τον κορωνοϊό το Σάββατο και κάνει λόγο για μικρές δόσεις μέχρι τον Μάρτιο. Αλλού αναφέρει πως συγκλονίζουν οι εικόνες από τα ερείπια της Άχνας και προβάλλει σχετικές φωτογραφίες. Επίσης αναφέρει πως μετά τα Θεοφάνια πιθανότατα θα ανοίξουν οι συνεδρίες της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Προτάσεις ουσίας από το ΑΚΕΛ για τον προϋπολογισμό» γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατέθεσε χθες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πακέτο προτάσεων ενόψει της ετοιμασίας του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.  Αλλού αναφέρεται σε πρόταση τους Κομισιόν για το χαλλούμι. Επίσης γράφει πως τρεις θάνατοι και 477 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η συμφωνία για το Brexit οδεύει προς το τέρμα» ότι η ΕΕ ετοιμάζει την οδό για εφαρμογή της συμφωνίας για το Brexit μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Αλλού αναφέρεται στις επισκέψεις του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων φιλοξενώντας σχετική φωτογραφία. Επίσης αναφέρεται στην ανακάλυψη του Ιερού του Απόλλωνα κοντά στην Ταμασό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: