Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έναντι της Τουρκίας και η ικανοποίηση που εξέφρασε η Λευκωσία για τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν, η κατάσταση σε ότι αφορά τους θανάτους ασθενών με COVID-19 και τα νέα περιστατικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες.

Επίσης οι επιχειρηματίες εστίασης και ο καλλιτεχνικός κόσμος, και οι χειρισμοί του Υπουργού Εσωτερικών σε ότι αφορά τις πολιτογραφήσεις είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Όλοι δείχνουν τον Μάρτιο» πως ήπιες κυρώσεις και νέα περίοδο χάριτος έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία, ότι ο Αναστασιάδης είναι πλήρως ικανοποιημένος ενώ τα κόμματα είναι επικριτικά καθώς και ότι η Κύπρος πέτυχε απόφαση για διορισμό εκπροσώπου της ΕΕ στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Αλλού γράφει για άλλους τρεις ασθενείς με COVID-19 που απεβίωσαν χθες και κάνει λόγο για Μαύρη Παρασκευή με νέες απώλειες και αυξημένα κρούσματα. Επίσης αναφέρει πως προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Παράβαση πρωτοκόλλου από Ν. Παπαδόπουλο» γράφει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ την Πέμπτη ήταν στη Βουλή και δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, για επαφή του με κρούσμα κορωνοϊού ενώ κάνει λόγο και για πληροφορίες για παρουσία του χθες και στα γραφεία του κόμματος. Αλλού αναφέρεται σε μήνυμα των «27» για διάλογο στην Κύπρο. Επίσης γράφει πως πάμε για πάγωμα των εκποιήσεων και αναφέρει ότι θετικά φαίνεται να αντικρίζουν οι τράπεζες το ζήτημα της επέκτασης της αναστολής εκποιήσεων για δάνεια με εξασφάλιση μέχρι €350.000 έως τον Μάρτιο του 2021.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μας κούρεψαν πάλι οι εταίροι» αναφέρει πως οι «27» έκλεισαν γι’ ακόμα μια φορά το μάτι στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής, ότι ικανοποιημένη είναι η Λευκωσία, συγκρατημένη η Αθήνα. Σε άλλο θέμα γράφει πως ψάχνουν πελάτες με τα κιάλια οι καταστηματάρχες και ότι οι καταστηματάρχες στο Παραλίμνι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η αγοραστική κίνηση έπιασε πάτο. Επίσης αναφέρει πως τα ληγμένα φάρμακα θα επιστρέφουν στα φαρμακεία και ότι εγκρίθηκαν χθες κανονισμοί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Καίνε’ τον Νουρή γνωματεύσεις Νικολαϊδου – Κληρίδη» πως μείζον θέμα προκύπτει για τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, σε σχέση με την άρνησή του να καταθέσει στη Βουλή στοιχεία για τις αιτήσεις «χρυσών» διαβατηρίων που κατέθεσε το κάθε γραφείο. Αλλού αναφέρει πως η χθεσινή ήταν μια παράξενη μέρα για τους επαγγελματίες εστίασης που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.  Επίσης γράφει πως σκληρή δοκιμασία υφίσταται ο καλλιτεχνικός κόσμος, τόνισε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σκάλα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι Μητροπολίτες ακροβατούν σε ένα ‘λεπτό σχοινί’» στις τοποθετήσεις από πλευράς ιεραρχών στο θέμα της αναστολής παρουσίας πιστών στις εκκλησίες, στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, και στη θέση Αστυνομίας και Γενικού Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πλήρως ικανοποιημένος από τα βήματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με την Τουρκία. Επίσης γράφει πως ο Υπουργός Παιδείας διάβασε ένα παραμύθι για τα παιδιά στο Μουσείο Παραμυθιού στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από  ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: