Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η έναρξη του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού στην Κύπρο και στην Ευρώπη, με τη σημείωση ότι τα εμβόλια έφεραν την ελπίδα, οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι ο Πρόεδρος του είχε μιλήσει για λύση δύο κρατών και η απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη, όπως επίσης και η συνέχεια της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου με αναφορές στη τη διαδοχή του, ο αριθμός των νοσηλευομένων και ότι οι εντατικές βρίσκονται στα όριά τους, είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες σήμερα.

«Καλή αρχή με χαμόγελα!» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η εφημερίδα «Αλήθεια», στο οποίο αναφέρεται στην έναρξη των εμβολιασμών στην Κύπρο και γενικότερα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι ομαλά κύλισε η πρώτη μέρα των εμβολιασμών.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον αριθμό των κρουσμάτων κορωναϊού που ανακοινώθηκαν χθες και στο γεγονός ότι οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 154. Επίσης, αλλού αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε απάντηση των λεχθέντων από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο σε συνέντευξή του, ο οποίος απέδωσε στον Πρόεδρο θέση για δύο κράτη.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Χτενίζουν γένια και μανικώνονται για να με διαδεχθούν», δημοσιεύει συνέχεια της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην έναρξη των εμβολιασμών στην Κύπρο και στην Ευρώπη, που έφεραν την ελπίδα ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της πανδημίας. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος μιλά για το έργο του, αλλά και για τη διαφθορά, προσφέροντας στήριξη σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Στα όρια οι Εντατικές» ότι 57 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, οι 25 διασωληνωμένοι και 154 ασθενείς στα νοσοκομεία. Γράφει, επίσης, αλλού ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και ότι φυτρώνει η ελπίδα, δημοσιεύονται και σχετικές φωτογραφίες. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόβλεψη για ηλιόλουστη Πρωτοχρονιά και ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν ανάπτυξη και των κόκκινων μανιταριών.

«Καρφώνει Αναστασιάδη για τα δύο κράτη ο Αρχιεπίσκοπος» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Χαραυγή», η οποία αναφέρεται στα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Πολίτη» ο Αρχιεπίσκοπος, στην απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και στη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σχεδόν μισό αιώνα μετά τα γεγονότα του 1974, ακόμα θάβουμε κόσμο που σκοτώθηκε ή δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, αναφερόμενη στην κηδεία στα κατεχόμενα 14 παιδιών θυμάτων της ΕΟΚΑ Β. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έναρξη των μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι γεννούν την ελπίδα .

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΓΒΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

«Μαύρο» σε τουρκικό κανάλι μετά από 26 μέρες λετουργίας έριξε το καθεστώς Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: