Οι χάκερς που κτύπησαν την SolarWinds πήραν στοιχεία αμερικανικών υπηρεσιών και πολιτειών

Οι χάκερς της SolarWinds επηρέασαν τη λειτουργία πολιτειακών κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (CISA). EPA, MAURITZ ANTIN
Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών στις ΗΠΑ (CISA) ανακοίνωσε χθες ότι μία εκτεταμένη εκστρατεία ηλεκτρονικών επιθέσεων κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα, «επηρεάζει» τη λειτουργία τόσο πολιτειακών κυβερνήσεων, όσο και τοπικών διοικήσεων στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία κακόβουλων ηλεκτρονικών επιθέσεων χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο την αμερικανική εταιρία τεχνολογίας SolarWinds, προκειμένου να διεισδύσει στα δίκτυα υπολογιστών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ «επέδρασε στα λειτουργικά δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν ομοσπονδιακές, πολιτειακές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, όπως επίσης και σε υποδομές κομβικής σημασίας, αλλά και σε οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα» όπως ανέφερε ανακοίνωση της CISA, στην ηλεκτρονική σελίδα της.

Η ίδια υπηρεσία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και φορείς που διαχειρίζονται σημαντικές υποδομές, βρίσκονταν μεταξύ των στόχων των κυβερνοεπιθέσεων. Ωστόσο, δεν έγινε κάποια ειδική αναφορά σε πολιτειακά ή τοπικά όργανα διοίκησης.

Η CISA δεν απάντησε άμεσα σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το αίτημα της δημοσιοποίησης περισσότερων λεπτομερειών για την ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής, ένας μικρός αριθμός υπουργείων και υπηρεσιών έχει επίσημα επιβεβαιώσει ότι επηρεάστηκαν από τις εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Μεταξύ αυτών, το αμερικανικό υπουργείο των Οικονομικών, το υπουργείο Εμπορίου, αλλά και το υπουργείο Ενέργειας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ τίμησε τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια: Για την προσέγγιση Ισραήλ και Αράβων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: