Η Αμμόχωστος πήρε την …Κωνσταντινούπολη: Η Ανόρθωση υπέταξε καθαρά τους Τούρκους

Η νικήτρια ομάδα της Ανόρθωσης. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ




Προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του EHF European Cup, τρίτης τη τάξει διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη χειροσφαίριση, απέκτησε το βράδυ της Κυριακής η Ανόρθωση.

Η κυπριακή ομάδα επικράτησε 32-28 της πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος Beykoz, σε αγώνα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα προηγήθηκε με 16-13 στο ημίχρονο. Πρόκειται για μια ιστορική νίκη τεράστιας σημασίας για την κυπριακή χειροσφαίριση, αναφέρει η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η «Κυρία» πάει με αβαντάζ τεσσάρων γκολ στη ρεβάνς που θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο ΑΤΙ.

Πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης ήταν ο Ασβεστάς με επτά γκολ, έξι έβαλε ο Τότος, πέντε ο αρχηγός ο Ιούλιος Αργυρουύ και τέσσερα ο Μωραΐτης.

Sabbianco Ανόρθωση: (Γ. Ζαραβίνας): Κοτανίδης (τ), Ασβεστάς 7, Τότος 6, Ι. Αργυρού 5, Μωραΐτης 4, Χρ. Αργυρού 3, Κεσίδης 3, Κρητικός 3, Φωτίου 1, Ευσταθιάδης, Χατζηεφραίμ, Ιωάννου, Πάβλοβιτς, Χατζησάββα, Μιμίκος, Μηνά (τ).

Στο μεταξύ, όπως και τη σεζόν 2018-19 έτσι και φέτος η ευρωπαϊκή πορεία του Παρνασσού Στροβόλου ολοκληρώθηκε στους «32» του EHF European Cup, απέναντι σε ρουμάνικη ομάδα (τότε η CSM Βουκουρεστίου).

Οι Στροβολιώτες έχασαν και το δεύτερο αγώνα στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» από τη ρουμάνικη CS Minaur Baia Mare με 29-24 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι Ρουμάνοι είναι μια αξιόλογη ομάδα που βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος της χώρας της, η οποία είναι στο No13 της κατάταξης της EHF, ενώ έχει ως στόχο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου.

Μετά την ήττα με 28-25 το Σάββατο ως τυπικά γηπεδούχος – και τα δύο ματς έγιναν στη Λευκωσία – ο Παρνασσός ήθελε νίκη με 3+ γκολ για να περάσει. Προηγήθηκε με 2-3 όμως οι Ρουμάνοι πήγαν στα αποδυτήρια με 16-14, έχοντας σχεδόν αγκαλιάσει την πρόκριση. Η κυπριακή ομάδα ισοφάρισε 19-19 αλλά η Minaur Baia Mare πέρασε μπροστά στο 53’ με 24-21 και κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση της πρόκρισης.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε και πάλι ο Παπακυπριανού με οκτώ γκολ, τα οποία προστίθενται στα δέκα που σημείωσε στον αγώνα του Σαββάτου.

Πλέον ο Παρνασσός επικεντρώνεται στις εγχώριες διοργανώσεις και στο παιχνίδι με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για τη 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών, όπου θα κριθεί η δεύτερη θέση στην Α’ Φάση.

Παρνασσός (Σ. Ζωγράφος): Ταρτίος (τ), Παπακυπριανού 8, Νικηφόρου 5, Χάλαρης 5, Εβδοκίμοβ 3, Δημοσθένους 2, Γιαννόπουλος 1, Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου, Στούμπης, Χατζηδάκι, Λαζάριν, Κεραμιδάς, Μακρής, Ρούσσος (τ)

Η ομάδα της Αμμοχώστου στην Τουρκία: Ιστορική στιγμή για την Ανόρθωση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: