Η αδυσώπητη πραγματικότητα του ιού: Νεκρή 69χρονη ενώ ο γιος της παλεύει σε διπλανή ΜΕΘ διασωληνωμένος

File Photo: Νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου στις 15/4/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Την σκληρή πραγματικότητα του κορωνοϊού ανάδειξε το τραγικό παράδειγμα που γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

«Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων. Και ο γιος της, 37 ετών, είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος προειδοποίησε ότι «εάν δεν προσέξουμε, την άνοιξη η Ελλάδα μπορεί να φτάσει τους 10.000-15.000 νεκρούς».

«Η τάση σταθεροποίησης αφορά στον αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50 – 60 νεκρούς την μέρα, τότε με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, στο τέλος της άνοιξης θα φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», διερωτήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο, καθώς όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος», δήλωσε.

Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών αλλά και των σχολείων.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η κυβέρνηση “τρέμει” τα Χριστούγεννα: Σημειώνεται πρόοδος, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: