H FDA έγκρινε τη χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Moderna εναντίον του ιού

Τα γραφεία της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών στο Σίλβερ Σπρίνγκ του Μέριλαντ. EPA, JIM LO SCALZO




Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna.

Το εμβόλιο αυτό της αμερικανικής εταιρείας γίνεται το δεύτερο που λαμβάνει τη σχετική άδεια. Η FDA έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του νέου κορονοϊού νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σημειώνουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε και ότι θα αρχίσει άμεσα η διανομή του, αν και ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) δεν έχει ακόμα κάνει επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με την απόφασή του.

Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του οργανισμού ανακοινώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα.

«Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε θριαμβευτικά. Η διανομή θα ξεκινήσει άμεσα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο FDA και η Moderna δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο. Προχθες, επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό γνωμοδότησε υπέρ της έγκρισής του με ψήφους 20 προς 0, και μία αποχή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, 78 ετών, θα εμβολιαστεί την Δευτέρα για την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

«Αυτήν τη Δευτέρα ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και (η σύζυγός του) Δρ Τζιλ Μπάιντεν θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στο Ντέλαγουερ», είπε η Τζεν Ψάκι. Όπως υπογράμμισε, θα εμβολιαστούν «δημοσίως» ώστε να περάσουν το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Η μέλλουσα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Τη Δευτέρα θα εμβολιαστεί ο Τζο Μπάιντεν: Την επόμενη εβδομάδα η Κάμαλα Χάρις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: