Γερμανικά ΜΜΕ: Αεροπορικώς στέλνει μαζικά όπλα η Τουρκία στη Λιβύη, μετά την περιπετειώδη γερμανική νηοψία

File photo: Στιγμιότυπο από την επιχείρηση νηοψίας σε ύποπτο τουρκικό πλοίο από Γερμανούς κομάντο της επιχείρησης “Ειρήνη”. ΚΥΠΕ




Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασαν το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας, ARD, αλλά και το περιοδικό Στερν, η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τη μεταφορά πολεμικού υλικού στη Λιβύη, παραβιάζοντας το εμπάργκο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Στερν «υπάρχουν μαζικές ενδείξεις πως η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Οι αερομεταφορές εντάθηκαν μετά το πρόσφατο επεισόδιο, όπου γερμανική φρεγάτα επιχείρησε νοηψία σε τουρκικό φορτηγό ανοιχτά της Λιβύης, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ειρήνη», προστίθεται.

  • Με βάση στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους τα γερμανικά ΜΜΕ, την περασμένη Πέμπτη και το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν τρεις πτήσεις ανά ημέρα από αεροδρόμιο της Τουρκίας προς την στρατιωτική βάση Αλμπαντίγια, δυτικά της Τρίπολης.

Η αερογέφυρα πραγματοποιήθηκε με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη, τύπου A400M Airbus της τουρκικής αεροπορίας.

Τα αεροσκάφη αυτά πέταξαν στη Λιβύη και επέστρεψαν αυθημερόν.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως πρόκειται για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, όμως –όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ- η βάση Αλμπαντίγια βρίσκεται στην έρημο, όπου και δεν υπάρχει καθόλου πληθυσμός.

Εξάλλου προβληματισμός υπάρχει και για το γεγονός ότι η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη γαλλο-γερμανικής παραγωγής, όπως το Airbus A401, τα οποία και συντηρούν Γάλλοι και Γερμανοί τεχνικοί.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Παντελής Βαλασσόπουλος/ΑΓΚ
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για AMYNA – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στην Αίγυπτο ο Παναγιωτόπουλος για την 5μερη “Μέδουσα”: Συναντήσεις με Σίσι και Ζάκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: