Γαλλία: Δεκαοκτώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας της καταιγίδας Μπέλα

File Photo H καταιγίδα Μπέλα πριν φτάσει στην Γαλλία “χτύπησε” και την Ισπανία EPA/CATI CLADERA μέσω ΚΥΠΕ




Περίπου 18.000 νοικοκυριά παρέμεναν το πρωί της Δευτέρας χωρίς ηλεκτρικό στην ανατολική και την κεντρική Γαλλία εξαιτίας της καταιγίδας Μπέλα.

Επίσης και λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Enedis που διαχειρίζεται το γαλλικό δίκτυο ηλεκτρισμού.

Προηγούμενος απολογισμός χθες, Κυριακή, το βράδυ έκανε λόγο για 34.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό στην ανατολική και την κεντρική Γαλλία, που επλήγησαν με τη σειρά τους από την καταιγίδα μετά τις δυτικές και τις βόρειες περιοχές της χώρας. Χθες, Κυριακή, η Μπέλα είχε προκαλέσει διακοπές της ηλεκτροδότησης και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Γαλλία «είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του 90% των πελατών που είχαν πληγεί» από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης, κυρίως στον βορρά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Enedis.

Στη διάρκεια της νύχτας, όμως, ισχυρές χιονοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι καταγράφηκαν και στις περιοχές της Οβέρνης και της Λιμουζέν (κέντρο) με αρνητικές συνέπειες στο δίκτυο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, η «Μπέλα», η οποία βρισκόταν πάνω από τη Σκωτία χθες, Κυριακή, και πάνω από την Ουαλία σήμερα, μετατοπίζεται προς τον νότο, προκαλώντας τη σταδιακή ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης σήμερα στο πρωινό δελτίο της πως «πολύ ισχυροί άνεμοι» πνέουν στον κόλπο της Γασκώνης (δυτική Γαλλία).

Εννέα νομοί έχουν τεθεί σήμερα σε πορτοκαλί επιφυλακή από τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία και αναμένονται χιόνια και παγετός.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρίσι, Γαλλία

 Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Καταπέλτης οι ΝΥΤ για Ερντογάν: Η οικονομία βουλιάζει, ο κόσμος πεινάει, δεν είναι πια πανίσχυρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: