“Φακελώνει” η Ισπανία όσους αρνούνται τον εμβολιασμό: Κρατική λίστα σε γνώση ΕΕ

File photo: Εμβολιασμός ηλικιωμένων στην Καταλονία, Ισπανία. Σύμφωνα με την Κομισιόν έως τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών σε κάθε κράτος-μέλος. EPA/David Borrat




Η Ισπανία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μητρώο ατόμων που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωναϊού και θα το μοιράζεται με άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Salvador Illa είπε ότι η λίστα δεν θα είναι προσβάσιμη στο κοινό ή στους εργοδότες. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος για να νικήσουμε τον ιό είναι «να εμβολιάσουμε όλους μας – όσο περισσότεροι το καλύτερο».

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται περισσότερο από τον ιό.
Επί του παρόντος κυκλοφορεί το εμβόλιο Pfizer-BioNTech που εγκρίθηκε για τα κράτη μέλη της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση La Sexta σήμερα Δευτέρα, ο  Illa τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός.

“Αυτό που θα γίνει είναι ένα μητρώο, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους ευρωπαίους εταίρους μας … αυτών των ατόμων που τους έχει προσφερθεί και απλώς το έχουν απορρίψει”, είπε.
“Δεν είναι ένα έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί και θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην προστασία των δεδομένων.”

“Άτομα που τους προσφέρεται μια θεραπεία και την οποία αρνούνται για οποιονδήποτε λόγο, θα καταχωρηθούν στο μητρώο … με την αναφορά ότι δεν υπάρχει σφάλμα στο σύστημα, κι ότι προσφέρθηκε στα άτομα αυτά η δυνατότητα εμβολιασμού.”

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ο αριθμός των Ισπανών πολιτών που δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο μειώθηκε στο 28% από 47% τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από BBC

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα η πρώτη μεγάλη παρτίδα των 83.850 δόσεων: Διανέμονται ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: