Αίτηση έγκρισης των εμβολίων από τις ευρωπαϊκές αρχές κατέθεσαν Pfizer και BioTech

File Photo: Αμπούλα που περιέχει το εμβόλιο της Pfizer και BioNTech κατά του κορωναϊού. EPA, BIONTECH SE
Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορωναϊού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

  • Η αίτηση στον ΕΜΑ γίνεται αφού η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική BioNTech υπέβαλαν αίτηση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά της covid-19, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Πότε θα αξιολογηθούν τα εμβόλια

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα απ’ την πλευρά του πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19.

Ο EMA ανακοίνωσε επίσης πως έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβολίου της Moderna Inc κατά της Covid-19 και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φρανκφούρτη, Γερμανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Παγκόσμια κλινική δοκιμή τριών φαρμάκων που “ίσως να σώσουν ζωές” μέχρι να διαθέσιμο το εμβόλιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal