Επίθεση Ερντογάν κατά γαλλικών media: «Προωθούν την ισλαμοφοβία με πρόσχημα την ελευθερία του Τύπου»

File Photo Screenshot από video TRT World Now @TRTWorldNow




Νέα επίθεση κατά της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έλαβε μέρος με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο TRT World Forum 2020 που ξεκίνησε με τον τίτλο «Διεθνής Τάξη και Μεταβαλλόμενες Δυναμικές στον Κόσμο μετά την Πανδημία» και το οποίο θα πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη.

 

Εξυμνώντας το… κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας ο Ερντογάν σημείωσε πως στις ημέρες μας που τα διεθνή ΜΜΕ έχουν καταστεί ομοιόμορφα, το TRT World είναι η φωνή της δικαιοσύνης κατά των αδικιών.

 

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι αυτοί που «καίνε τους δρόμους» εμφανίζονται ως «ειρηνικοί διαδηλωτές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης» και επέκρινε για άλλη μια φορά τα γαλλικά μέσα, λέγοντας πως «είναι πολύ ενοχλητικό για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να φέρουν το έμβλημα της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας Αν δεν τερματιστεί η αυθάδης συμπεριφορά που επιδεικνύεται υπό τον μανδύα της ελευθερίας τύπου, το τίμημα αυτού θα πληρώσει όλη η ανθρωπότητα μαζί με την Ευρώπη» είπε αναφερόμενος στα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo.

Επιπλέον, είπε ότι τα μέλη των αυτονομιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που είναι υπεύθυνα για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ζωών στη Συρία, βρέθηκαν σε εξώφυλλα των «λεγόμενων μεγάλων περιοδικών» της Δύσης, εννοώντας τους Κούρδους της Συρίας.

«Αλλά όταν συμβαίνουν τα ίδια περιστατικά στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, εκείνοι που προσπάθησαν να μας διδάξουν για την ελευθερία του Τύπου, επέλεξαν τον στρουθοκαμηλισμό», είπε.

«Αγνόησαν τα Κίτρινα Γιλέκα στο κέντρο του Παρισιού. Δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με τις αναλογικές παρεμβάσεις της γαλλικής αστυνομίας», πρόσθεσε.

Η ψηφιοποίηση δεν πρέπει να τροφοδοτεί την ανισότητα

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη ψηφιοποίηση σε μέσα ενημέρωσης.

«Με την ψηφιοποίηση να επεκτείνει το πεδίο της ελευθερίας, δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε νέες ανισότητες, αδικίες, περιθωριοποίηση και, τελικά, στον φασισμό», είπε.«Εάν δεν σταματήσουν οι άσεμνες συμπεριφορές που εμφανίζονται με κάλυμμα της ελευθερίας του Τύπου, θα υποφέρουν τόσο η Ευρώπη όσο και όλη η ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

ΗJ  με πληροφορίες από TRT World

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Μυστικές επαφές Τουρκίας-Ισραήλ με ζητούμενο την εξομάλυνση των σχέσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: