Επιφυλακτικός ο Μπαρνιέ για την εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ: Κυριακή οι διαπραγματεύσεις, δηλώνει η ντε Λάιεν

File Photo: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ που προγραμματίζονται για αύριο, Κυριακή, θα δείξουν εάν θα μπορούσε να επιτευχθεί μια νέα εμπορική συμφωνία.

“Θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε. Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο”, έγραψε ο Μπαρνιέ σήμερα στο Twitter.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν είπε μετά τη συνομιλία που είχε με τον ότι Μπόρις Τζόνσον ότι οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο θα συνεχιστούν την Κυριακή.

“Οι διαφορές παραμένουν. Καμία συμφωνία δεν είναι εφικτή εάν δεν επιλυθούν. Οι επικεφαλής διαπραγματευτές θα ξανασυναντηθούν αύριο. Εμείς θα μιλήσουμε ξανά τη Δευτέρα”, δήλωσε φον ντε Λάιεν .

Παρά τις διαφορές που εξακολουθούν να υφίστανται, οι δυο επικεφαλής ανέφεραν ότι “πρέπει να καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια” από τους διαπραγματευτές για να εκτιμηθεί εάν αυτές μπορούν να “επιλυθούν”, ανέφεραν οι δύο ηγέτες σε κοινή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ, αναφέροντας ότι θα συνομιλήσουν εκ νέου τη Δευτέρα το απόγευμα.

Με πληροφορίες Reuters – AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τζόνσον και ντερ Λάιεν συμφώνησαν να επαναληφθούν οι συνομιλίες ώστε να βρεθεί λύση για το Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: