Επεκτατισμός μέχρι γελοιότητας: Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά – Να διοριστεί σε αυτά Τούρκος «κρατικός διαχειριστής»

Screenshot από εφημερίδα sozcu.com.tr




Ακόμη και τα Αντικύθηρα έφθασαν τώρα να διεκδικούν οι Τούρκοι υποστηρίζοντας ότι έχουν.. καταληφθεί από την Ελλάδα, η οποία έχει εγκαταστήσει δήμαρχο και έχει κατασκευάσει λιμάνι μην επιτρέποντας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να τοποθετήσει «κρατικό διαχειριστή» για να το διοικεί.

Αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις που μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν δεν τις έκανε κάποιος τυχαίος γραφικός εθνικιστής Τούρκος αλλά ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Ουμίτ Γιαλίμ. Ο εν λόγω απόστρατος είναι και ο εμπνευστής της προπαγάνδας περί 19 ελληνικών νησιών που δήθεν ανήκουν στην Τουρκίας. Μάλιστα η εφημερίδα η οποία θεωρείται ακραίων εθνικιστικών τάσεων, δημοσιεύει και… χάρτη με τις γελοιότητες του Γιαλί.

«Και πάλι η Ελλάδα εισέβαλε στο νησί Αντικύθηρα χωρίς ν’ αντιμετωπίσει εμπόδια. Σημαίες της Ελλάδας και της Ε.Ε. κυματίζουν στην είσοδο του λιμανιού του νησιού, που βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα Αντικύθηρα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερα από το Καστελόριζο ή την Πργκηπόνησο στον Βόσπορο. Η Ελλάδα εφάρμοσε στα νησιά την ίδια πρακτική που εφάρμοσε το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δηλαδή πρώτα εποικισμό και ακολούθως κατοχή». δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu.

Σημειώνεται ότι τα Αντικύθηρα, όπως και τα Κύθηρα και η Ελαφόνησος περιήλθαν στην Ελλάδα μαζί με τα Επτάνησα ως μέρος της υπό βρεταννική κηδεμονίας Επτανήσου Πολιτείας, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την έλευση του Βασιλιά Γεωργίου του Α’.

HJ με πληροφορίες από SÖZCÜ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Χαιρετίζουν ΗΑΕ και Αίγυπτος την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Μαρόκου και Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: