Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων, σύμφωνα με τον Παπαθανάση

Τα κρούσματα, καθοριστικός παράγοντας για το άνοιγμα των καταστημάτων. photo via amna.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, μέσα στην εβδομάδα, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι πέρα από το αυριανό άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα, ωστόσο όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. «Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι εντός της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021 ενώ, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης για τις εξωτερικές θερμάστρες.

Για το πρόγραμμα θερμαστρών ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα, «αλλά μπορεί να έχουν αποκτηθεί από το πρώτο lockdown και τώρα οι επιχειρηματίες της εστίασης να προσκομίσουν απλώς τα τιμολόγια και να πληρωθούν».

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή , ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης. Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο, ενώ για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας, δήλωσε ότι το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο, ενώ επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος: Περισσότερες από 100 προσαγωγές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: