Ένα μήνα μετά, η ανοιχτή πληγή του κορωναϊού δεν κλείνει για τη Θεσσαλονίκη: Τέλος στη νυχτερινή διασκέδαση…

Η πλατεία Ομόνοιας στολισμένη με Χριστουγεννιάτικα φώτα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ των οποίων το 52,9% άνδρες.

Παρά τα πολλά κρούσματα και τους νεκρούς, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια. Εκτίμησε ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση και θα καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος στην οικονομία.

«Αναμένω -τόνισε ο Πρωθυπουργός- ότι θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, ως την άνοιξη του 2021 και αναμένω μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας την οποία έχουμε ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν, ανάκαμψη που παρατηρείται μεταπολεμικές περιόδους”.

“Είναι ίσως κατάλληλη αναλογία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει η Covid, η Ελλάδα να είναι μια από τις χώρες που θα βγουν πιο δυνατές από αυτή την κρίση ενώ διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία στη διάρκεια της πανδημίας τουλάχιστον έως την άνοιξη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ξεκαθάρισε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας όπως η νυχτερινή διασκέδαση “απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχρωτισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο”.

‘Αφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την εστίαση εκτιμώντας ότι ίσως να υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας της με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων, καθώς και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου όπου, όπως είπε, κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι έως ότου να βρεθεί το εμβόλιο.

ΠΑΝΤΩΣ, ένα μήνα από την έναρξη του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας κλείνει σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η ανοιχτή πληγή του κορονοϊού, δεν φαίνεται να κλείνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έως τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, και ενώ η εφημερία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο δεν είχε φτάσει ούτε μέχρι τα μισά της, είχαν καταγραφεί 20 εισαγωγές ατόμων με κορονοϊό. Αριθμός περίπου ίδιος με εκείνον που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη εφημερία του νοσοκομείου.

Γίνεται επομένως αντιληπτό, ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα της Βορείου Ελλάδας, παραμένει αμείωτη, ενώ η όποια μείωση καταγράφηκε σε προσέλευση αλλά και σε εισαγωγές ασθενών τις τελευταίες ημέρες δεν αποτυπώνεται στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το Open, το «Ιπποκράτειο» , ξεκίνησε τη χθεσινή του εφημερία, με μόλις ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για κορονοϊό, ενώ νωρίς βράδυ της Πέμπτης και οι 24 κλίνες Covid, ήταν κατηλλειμένες.

Αναφορικά με το σύνολο των κρουσμάτων, τα 4.949 (4,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.023 (26,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 613 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 175 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,2%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 611 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.055 (40,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

«Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει στους πολίτες για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, όπως λέει, και το «μπάχαλο στα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «κάθε μέρα και μια νέα αποκάλυψη έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης» και πως «σήμερα η εφημερίδα “Δημοκρατία” αποκαλύπτει τη σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων πέρα από αυτό της ΗΔΙΚΑ, που συνέχισε να λειτουργεί».

«Μια παράλληλη σύμβαση με τριπλάσιο κόστος και χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το όφελος», τονίζει, «μια παράλληλη καταγραφή των κρουσμάτων που οδήγησε σε ένα πρωτοφανές μπάχαλο με αποτέλεσμα τα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων οι επιστήμονες κλήθηκαν να αποφανθούν, να είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «η χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση», καθώς και ότι «η Επιτροπή των επιστημόνων καλείται τόσους μήνες να πάρει αποφάσεις και να κάνει εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς να έχει πλήρη γνώση των στοιχείων».

Μετά από αυτά κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων». Σχολιάζει ότι «αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ωστόσο «το πρόβλημα εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό» και ότι «επειδή η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μητσοτάκης δε θα αποφύγει να λογοδοτήσει. Όχι στην αντιπολίτευση αλλά στους πολίτες».

Πέτσας: Φαίνεται ότι απομακρύνεται η 7/12 ως ημερομηνία σταδιακής άρσης του lockdown

Τα λόγια του πρωθυπουργού ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν το δρόμο, όχι οι ημερομηνίες» επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί για την προοπτική άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Επεσήμανε ότι «τα δεδομένα που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες δείχνουν μια σχετική σταθεροποίηση και μείωση», τόνισε ότι οι εξαγωγές από τα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τις εισαγωγές, κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνει ο αριθμός των διαθέσιμων απλών κλινών covid κι ενώ η πορεία είναι πτωτική «θέλουμε περισσότερο χρόνο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας, «όσο θέλουμε περισσότερο χρόνο, φαίνεται ότι απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου» ως ημερομηνία σταδιακής άρσης του lockdown και θα πάμε λίγο αργότερα. «Πόσο αργότερα και με ποιο ρυθμό θα ξεκινήσουν οι σταδιακές φάσεις θα το κρίνουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας κι εκεί θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση που να αφορά τα σχολεία, αλλά θα υπάρξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν δεν υπάρχει θα ζητηθεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. Για την ώρα συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό με αφορμή ερώτηση για τις μετακινήσεις των φοιτητών ότι «οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενέχουν ένα σημαντικό ποσοστό κινδύνου και θα ήταν ένα λάθος μήνυμα χαλάρωσης το να ανοίγαμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις» και «η χαλάρωση τρέφει τον κορονοϊό». Ωστόσο, η επανένωση οικογενειών και τέτοιου είδους ζητήματα θα εξεταστούν τις επόμενες μέρες. Είπε πάντως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι χειμερινοί προορισμοί.

Σχετικά με την τιμή των μοριακών τεστ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντηση ότι «πάντα τα προβλήματα διατίμησης κρίνονται από την εφαρμογή των μέτρων. Θυμίζω ότι στην αρχή της πανδημίας εκεί που υπήρχε πρόβλημα προσφοράς, για παράδειγμα στα αντισηπτικά ή στις μάσκες, είχαμε επιλέξει ως κυβέρνηση να μη βάλουμε διατίμηση, γιατί θα υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά στην προσφορά». Όπως τόνισε «απεδείχθη ότι αυτή η πολιτική ήταν σωστή γιατί αυξήθηκε η παραγωγή εγχώριων και υπήρχαν μάσκες και αντισηπτικά σε πολύ χαμηλότερες τιμές μέσα σε λίγες μέρες και εβδομάδες». Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση των rapid και των μοριακών τεστ είδαμε ότι η αγορά μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις τιμές, αφήνοντας κι ένα λογικό περιθώριο», ενώ έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από το υπουργείο Ανάπτυξης και οι τιμές που έχουν θεσπιστεί είναι εύλογες.

Εξήγησε, ταυτόχρονα, ότι όταν υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα υπάρχει και ανησυχία από τον κόσμο που θέλει να πηγαίνει και μόνος του να κάνει τεστ, αν νομίζει ότι έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα. «Επομένως η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη στα τεστ και δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με τιμές 70 και 80 ευρώ στα μοριακά και 35-40 ευρώ για τα rapid». Αναμένεται, όπως είπε, ότι «η αγορά θα ισορροπήσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο» και δεν θα υπάρχουν προβλήματα, εξηγώντας ότι η εύλογη τιμή είναι τα 40 ευρώ για τα μοριακά και τα 10 για τα rapid τεστ και επισημαίνοντας ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε το ότι η χώρα μας προμηθεύτηκε έγκαιρα επαρκή ποσότητα τεστ. «Τα rapid tests που εμείς έχουμε προμηθευτεί από συγκεκριμένες εταιρείες έχουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας που μπορεί να φθάσει και στο 100%» είπε, επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με τα εμβόλια και το πότε αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Εμείς πάντα λέγαμε ότι μόλις εγκριθούν από τους αρμόδιους οργανισμούς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και τοποθετούσαμε χρονικά αυτή την αρχή στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. ‘Αρα, είμαστε μέσα στο σχεδιασμό μας. Η προμήθεια που θα έχουμε τον Ιανουάριο καταλαβαίνουμε ότι είναι σχετικά μικρή, αλλά γι’ αυτό έχουμε πει ότι θα γίνει προτεραιοποίηση στους υγειονομικούς μας και στα πιο ευάλωτα πρόσωπα του πληθυσμού και σιγά-σιγά θα επεκτείνουμε τους εμβολιασμούς και στις άλλες ομάδες. Ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Υγείας είναι πάνω από 2.100.000 άνθρωποι να μπορούν να εμβολιαστούν το μήνα ώστε με τα 25 εκατομμύρια εμβόλια που έχουμε προμηθευτεί, μέχρι το τέλος Ιουνίου, όλοι οι Έλληνες εάν το επιθυμούν να μπορούν να έχουν εμβολιαστεί. Εδώ είναι το κρίσιμο, να πείσουμε τους πολίτες ότι μιλάμε για ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την πολυπόθητη ανοσία και να βγούμε από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση».

Στο σημείο αυτό και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επιφυλάξεις ειδικά των νεότερων, επεσήμανε πως «είναι στη φύση των νέων να έχουν αμφιβολίες και να διεκδικούν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι main stream αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πείσουμε τους πολίτες πρώτον με το παράδειγμα και φυσικά με μία εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να δείξουμε προκειμένου να δείξουμε στους πολίτες πώς πρέπει να κινηθούμε. Μία εκστρατεία ενημέρωσης όλο το τρίμηνο Ιανουαρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2021και με χαρά άκουσα χθες και στο Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ για τον Πολιτισμό και τα Οπτικοακουστικά μέσα ότι και η αρμόδια αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Γιούροβα έχει στο σχέδιό της να προχωρήσουμε σε μια καμπάνια και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί πραγματικά η πειθώ είναι αυτή η οποία θα ξεκλειδώσει την επιτυχία στον εμβολιασμό».

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε επίσης ότι «υπάρχουν σκέψεις όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο» για το πώς ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλει ως κάποιου είδους πιστοποίηση για τις ασφαλείς μετακινήσεις «ιδίως όταν μιλάμε για διασυνοριακές ή διαπεριφερειακές μετακινήσεις» αλλά και για άλλες περιπτώσεις συγχρωτισμού. «Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της συζήτησης. Σημασία έχει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός όπως πρέπει και στην αρχή είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θα θέλουν να εμβολιαστούν σε σχέση με τον αριθμό των εμβολίων που θα υπάρχουν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα υψηλά ποσοστά πολιτών που εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην αρχή τέτοια φαινόμενα μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και να μην ξεχνάμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες έχει αναπτυχθεί ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα που ασκεί κάποια επιρροή. «Σημασία έχει ότι όσο προχωρούμε και ξεκινήσει ο εμβολιασμός θα δείτε ότι θα ανεβαίνει το ποσοστό εκείνων οι οποίοι θα επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Σημασία έχει να φθάσουμε σε ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού, σχετικά πιο γρήγορα παρά αργότερα, που θα δημιουργήσει την πολυπόθητη ανοσία».

Κλείνοντας, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία το ελληνικό rapid test και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα».

Ηλιόπουλος: Τρία ερωτήματα μετά την παραδοχή Πέτσα για «υποσύστημα» καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

«Αν ο κ. Πέτσας είχε ίχνος ντροπής, δεν θα ήταν στη θέση του εδώ και καιρό», υπογραμμίζει σε σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και χωρίς ντροπή όμως, σήμερα έκανε μια σημαντική δημόσια παραδοχή ότι έστησαν παράλληλο “ υποσύστημα” καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, για το οποίο μάλιστα χρέωσαν το Δημόσιο με 800.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Ηλιόπουλος απευθύνει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τρία ερωτήματα, τα οποία όπως λέει περιμένει «μετά τη παραδοχή του, έστω και χωρίς ντροπή να απαντήσει».

Συγκεκριμένα, ρωτά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εάν «ενσωματώνονται σε καθημερινή βάση και έγκαιρα τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την παράλληλη πλατφόρμα του ΕΟΔΥ στο Μητρώο Ασθενών Covid-19 ή ισχύουν οι καταγγελίες μελών της Επιτροπής για μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν και τη μία εβδομάδα».

Επίσης, αν «έχουν οι επιστήμονες της Επιτροπής πρόσβαση σε καθημερινή βάση σε όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά περιφέρεια, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν εισηγήσεις για την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας ή καλούνται να εισηγούνται στα τυφλά».

Και τέλος, «αφού όλα είναι καλώς καμωμένα, γιατί επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής που ζητά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ίδιοι οι επιστήμονες».

«Ενημερώνουμε τον κ. Πέτσα πως δυστυχώς για τη χώρα, ο μόνος που υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις εγκληματικές αλλά και αδιανόητες αντιφάσεις και παραλείψεις της κυβέρνησής του, που έχουν οδηγήσει στις δραματικές εξελίξεις του Νοεμβρίου, την κατάρρευση του ΕΣΥ και την πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης, τα 2.186 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού κατανέμονται αναλυτικά ως εξής:

– 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 375 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 453 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 23 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 70 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 49 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 86 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 65 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 41 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 129 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

– 45 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 59 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 115 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 71 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 40 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 54 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 57 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 13 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 46 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 29 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

66 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Μόσιαλος: Μετά τον εμβολιασμό θα χρειάζεται τεστ αντισωμάτων για να πιστοποιηθεί η επιτυχία του στον πληθυσμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: