Εμβολιάστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας: Όχι επικοινωνιακά σόου αλλά ενίσχυση του ΕΣΥ

Η κυβέρνηση υποσχόταν 2 εκατ. εμβόλια το μήνα, πήρε 100.000: Σφοδρή κριτική Τσίπρα

“Someone should tell them that there isn’t a vaccine specially for ‘aristos’,” Tsipras commented.ANA-MPA/ANA-MPA/ALEXANDROS VLACHOS




Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε το εμβόλιο χωρίς κάμερες για να μην χρησιμοποιηθεί ο εμβολιασμός του για επικοινωνιακούς λόγους όπως έλεγαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα, γιατροί και νοσηλευτές έκαναν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο. «Όπλο ο εμβολιασμός, όχι πανάκεια. Χωρίς δυνατό ΕΣΥ δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία» υπογράμμισαν μιλώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε στον «Ευαγγελισμό» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναμένεται στις 12.15 να κάνει επίσης το εμβόλιο στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της διαδικασίας, συνομίλησε με συνδικαλιστές υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να νιώθει ανασφάλεια για τις πράξεις και τις παραλείψεις της», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια «απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να είναι δυνατόν να εμβολιαστούν γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με επικριτικό ύφος προς την κυβέρνηση:

«Μέχρι στιγμής οι δόσεις δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα και ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

«Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, το εμβόλιο είναι όπλο, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Έχοντας τους τελευταίους δέκα μήνες γνώση, δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, να ρίξει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κάνει κινήσεις προκειμένουν να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει κίνητρα για μισθολογική αναβάθμιση, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση, να κάνει μαζικά τεστ», επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε μάλιστα, την ανάγκη «να ενισχυθούν τα περιματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών», καθώς όπως είπε «το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα οποία δεν δείχνει μια κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων», ενώ όπως είπε, «το σχέδιο απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά, δωρεάν τεστ».

«Αυτό το σχέδιο θα μας σώσει και όχι το να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στο εμβόλιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγοντας: «Καλώ όλους και όλες που έχουν αμφιβολίες και είναι καχύποπτοι απέναντι στο εμβόλιο, να προσέλθουν και να εμβολιαστούν, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται η διαδικασία. Όλοι μας με το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εμβολιάστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: “Σηκώνουμε μανίκια. Ελευθερία” (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: