Έκτακτη σύσκεψη των κορυφαίων υπουργών συγκάλεσε ο Τζόνσον για τον κορωναϊό

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. EPA, JESSICA TAYLOR, UK PARLIAMENT HANDOUT MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENT, JESSICA TAYLOR




Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε απόψε μια απρογραμμάτιστη σύσκεψη των κορυφαίων υπουργών του προκειμένου να συζητήσουν πώς θα περιορίσουν τη νέα, πιο μολυσματική, παραλλαγή του νέου κορονοϊού, υποστηρίζει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο Σάββατο πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Πιθανότατα σε αυτά να περιλαμβάνεται και η απαγόρευση των ταξιδιών από τη νοτιοανατολική Αγγλία (συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου) προς την υπόλοιπη χώρα.

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Την Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση εκτίμησε ότι η αύξηση των μολύνσεων ενδέχεται να συνδέεται εν μέρει με αυτή τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2.

Η Telegraph γράφει επίσης ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάτι που θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Νωρίτερα σήμερα ο Τζόνσον είπε ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβληθεί και νέο λοκντάουν στην Αγγλία μετά τα Χριστούγεννα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: